Plzeňský kapitán Brabec: Sparta nějakým způsobem dominovala celé utkání

Podle kapitána Plzně Jakuba Brabce fotbalisté Sparty dominovali prakticky v celém průběhu dohrávky 23. kola první ligy. Navzdory porážce 1:3 si autor vedoucího gólu pochvaloval rozestavení 3-5-2, i když připustil, že si Západočeši na systém nového trenéra Michala Bílka ještě budou muset pořádně zvyknout.

Hráli jsme odvážně a občas to bylo proti nám, řekl Brabec

Podle obránce Jakuba Brabce doplatili čeští fotbalisté v dnešním přípravném utkání v Německu na odvážný herní styl. Favorizovaného soupeře napadali po celém hřišti a z toho pak pramenily šance domácích, kteří jednu z nich proměnili a v Lipsku vyhráli 1:0.

Brabec: Letos chceme být v předkolech lépe připravení a uspět

Hráči Plzně se v minulém roce nedostali do základní skupiny Ligy mistrů ani Evropské ligy. Podle kapitána Jakuba Brabce se chtějí z neúspěchu poučit a letos být v pohárové kvalifikaci lépe připraveni. Reprezentační obránce ve středečním zápase druhého předkola Ligy mistrů v Alkmaaru očekává kvalitního soupeře, ale věří v postup Viktorie.

Podle Brabce rozhodly o titulu Slavie podzimní ztráty Plzně

Podle kapitána Plzně Jakuba Brabce rozhodla o obhajobě titulu Slavie podzimní část ligové sezony. Sedmadvacetiletého stopera mrzelo, že Západočeši neuspěli v důležitých utkáních a body ztráceli i se slabšími soupeři, kvůli čemuž po podzimu ztráceli na červenobílé 16 bodů. Pražané dnes ve 2. kole nadstavbové skupiny o titul porazili Viktorii 1:0 a tři zápasy před koncem ročníku mají na Plzeň nedostižný devítibodový náskok.

Brabec tajně doufá, že Plzeň ještě zkusí zabojovat o titul

Přestože fotbalisté Plzně před jarní části sezony ztrácejí z druhého místa tabulky na vedoucí Slavii propastných 16 bodů, obránce Jakub Brabec stále tajně doufá, že Viktoria ještě zkusí zabojovat o mistrovský titul. Reprezentační stoper by v první lize rád navázal na vydařenou zimní přípravu pod novým trenérem Adriánem Guľou.

Na Brabce udělal Guľa dojem, doufá, že kouči vydrží energičnost

Na plzeňského obránce Jakuba Brabce udělal nový trenér Adrián Guľa dobrý úvodní dojem. Sedmadvacetiletý fotbalista doufá, že slovenskému nástupci Pavla Vrby vydrží energičnost a společně s hráči ve druhé části sezony Viktorii posune výš.

Brabec: Chceme potvrdit, že na Euro patříme my a ne Kosovo

V říjnu pomohl české reprezentaci v evropské kvalifikaci premiérovým gólem v národních barvách k výhře 2:1 nad Anglií a prožil životní zápas, nyní obránce Jakub Brabec doufá v další úspěšné reprezentační utkání. Tým trenéra Jaroslava Šilhavého ve čtvrtek přivítá Kosovo a v případě vítězství si už před nedělním závěrečným duelem kvalifikace v Bulharsku zajistí postup na šampionát. Navíc se hraje v Plzni, za kterou Brabec nastupuje.

Brabce mrzela zahozená šance, doufá, že Slavia bude ztrácet jinde

Kapitána plzeňských fotbalistů Jakuba Brabce mrzelo, že v závěru šlágru 14. kola první ligy proti Slavii neproměnil velkou šanci na vyrovnání a neodvrátil domácí porážku 0:1. Reprezentační obránce považuje devítibodovou ztrátu druhé Viktorie na obhájce titulu za nepříjemnou, ale doufá, že Pražané ještě do konce sezony budou ztrácet jinde.

Před zápasem je sci-fi říct si, že dám gól Anglii, řekl Brabec

Prvním reprezentačním gólem v 16. startu přispěl stoper Jakub Brabec v kvalifikačním duelu o postup na mistrovství Evropy 2020 proti Anglii k výhře 2:1. Sedmadvacetiletý plzeňský kapitán se podle dohody rozběhl oslavit gól na lavičku k náhradníkovi Ladislavu Krejčímu, přestože vstřelení branky považoval před utkáním za sci-fi.

Proti Anglii je podle Brabce třeba hrát bez respektu a týmově

Podle reprezentačního stopera Jakuba Brabce je třeba, aby čeští fotbalisté v pátečním kvalifikačním duelu o postup na mistrovství Evropy proti Anglii hráli na rozdíl od prvního vzájemného utkání, který ve Wembley prohráli 0:5, bez přílišného respektu. Útočnou sílu Albionu lze podle sparťanského odchovance zastavit pouze týmovým výkonem.

Brabec už jednou Antverpy porazil, nyní chce vyhrát i s Plzní

Plzeňský obránce Jakub Brabec před dvěma lety ještě v dresu Genku porazil Antverpy v belgické lize 5:3 a vítězství nad Royalem by rád zopakoval i ve čtvrtečním úvodním zápase třetího předkola Evropské ligy. Podle sedmadvacetiletého fotbalisty může být pro Viktorii výhodou, že Antverpy nemohou hrát na domácím stadionu, ale v azylu v Bruselu.

Brabec chtěl Hrošovského udržet v Plzni, Genk mu nedoporučil

Plzeňský obránce Jakub Brabec nedoporučil Patriku Hrošovskému odchod do svého bývalého klubu Genku, protože chtěl, aby slovenský záložník pokračoval ve Viktorii. Šestadvacetiletý reprezentant však věří, že se Hrošovskému bude v Belgii dařit.

Obránce Brabec podepsal s Plzní tříletou smlouvu

Reprezentační obránce Jakub Brabec podepsal s Plzní tříletou smlouvu. Viktoria se na šestadvacetiletého stopera rozhodla uplatnit opci. Klub o tom informoval na svém webu. Sparťanský odchovanec přišel na západ Čech v únoru z belgického Genku na půlroční hostování.

Brabec se těší na pikantní zápas proti "své" Spartě

Plzeňský obránce Jakub Brabec by ve středu mohl poprvé v kariéře nastoupit proti pražské Spartě, kde fotbalově vyrostl. Šestadvacetiletý stoper se na pikantní zápas třetího kola prvoligové nadstavby hodně těší a věří, že Viktoria doma ukáže svou kvalitu.

Plzeň získala na hostování reprezentačního obránce Brabce

Viktorii Plzeň posílí reprezentační obránce Jakub Brabec. Šestadvacetiletý stoper přichází na půlroční hostování s opcí z belgického Genku. Původně měl ještě hostovat v tureckém Rizesporu, kde ale v zimě přišel o místo v sestavě.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele