Taky jsem si zakřičel, že jsem hovado, smál se po výhře Limberský

Plzeňský David Limberský označil výhru 2:0 ve šlágru jara na Spartě za nejsladší ligové vítězství na Letné. Domácí příznivci, kteří mu nemohou zapomenout výroky z roku 2012, mu opět po celý zápas nadávali a dokonce po něm házeli i různé předměty.

Limberský počítá s tím, že mu na Spartě budou znovu nadávat

David Limberský předpokládá, že se v sobotním šlágru 27. kola i celé jarní prvoligové sezony na Spartě opět stane terčem nenávistných reakcí domácího publika, které mu stále nemůže zapomenout výroky z roku 2012. Lídr Viktorie si už na nevraživé pokřiky letenských diváků zvykl a bere to jako realitu. Sice mu to zvyšuje adrenalin, ale na druhou stranu nechce být přemotivovaný.

Na Slovensku nebudou hrát Rosický, Čech, Limberský ani Lafata

Čeští reprezentanti odcestují k úternímu přípravnému utkání na Slovensku bez čtyř hráčů, kteří nastoupili v základní sestavě sobotního duelu kvalifikace mistrovství Evropy s Lotyšskem (1:1). Volno pro duel v Žilině dostali kapitán Tomáš Rosický, brankář Petr Čech, obránce David Limberský a útočník David Lafata.

Vrba: Limberský svalové zranění nemá, měl by být k dispozici

Reprezentační trenér Pavel Vrba věří, že v sobotním utkání kvalifikace mistrovství Evropy proti Lotyšsku bude mít k dispozici i obránce Davida Limberského. Levý zadák nedokončil čtvrteční zavřený trénink a podle tvrzení deníku Právo proti pobaltskému soupeři nejspíš nenastoupí. Vrba ale spekulace o Limberského svalovém zranění vyvrátil.

Limberský: Lafatu si dobíráme, ale je to ve srandovním duchu

Přestože v lize panuje mezi Spartou Praha a Plzní obrovské napětí, podle obránce Viktorie Davida Limberského se do reprezentace vyhrocená atmosféra nepřenáší. Hráči si sice občas někoho dobírají, jako teď sparťana Davida Lafatu za nasimulovanou penaltu proti Teplicím, ale vše je prý v žertovném duchu.

Limberského braly po nemoci v závěru na Dukle křeče

Plzeň nastoupila k ligovému utkání s Duklou Praha po infekčním onemocnění a obránce David Limberský přiznal, že ho na konci braly křeče. O to víc si cenil, že Viktoria v poslední minutě vydřela výhru 3:2 a vrátila se do čela tabulky.

Trenéra Legie naštval Limberského zákrok na Dudu

Trenér Legie Varšava Henning Berg se po sobotním přípravném zápase s Viktorií Plzeň v Turecku pustil do ostré kritiky obránce Davida Limberského. Český fotbalista totiž likvidačním zákrokem zranil mladého slovenského útočníka Ondreje Dudu.

Limberského překvapila přestupová aktivita plzeňského vedení

I samotní hráči Viktorie Plzeň byli překvapeni, jak aktivní bylo před Vánoci jejich vedení na přestupovém trhu. Reprezentační obránce David Limberský nečekal, že v zimě přivítá dvě kvalitní posily Aidina Mahmutoviče a Jana Baránka a že navíc na léto už je připraven příchod Egona Vůcha. Jen to prý dokazuje, jaké ambice vedení Plzně má.

Limberský kvůli poraněnému kolenu zřejmě na podzim dohrál

David Limberský má po nedělním ligovém utkání s Jihlavou poraněné kolenní vazy a podzimní sezona pro něj s největší pravděpodobností skončila. Česká reprezentace tak po Lukáši Váchovi přišla před domácím duelem kvalifikace ME s Islandem o druhého hráče základní sestavy.

Limberský: Rozhodla naše větší touha po vítězství

Větší touha po vítězství. To byl podle plzeňského kapitána Davida Limberského hlavní důvod, proč fotbalisté Viktorie jednoznačně přehráli ve šlágru 13. kola Spartu a zvítězili 2:0. Absence v pohárové Evropě a minulé nezdary se Spartou tým prý hodně nahecovaly.

Limberského zklamala kvalita umělé trávy v Astaně

Češi byli připraveni na to, že pondělní utkání kvalifikace o postup na mistrovství Evropy proti Kazachstánu sehrají na umělé trávě, na prvním tréninku je však zaskočila špatná kvalita umělého povrchu na stadionu v Astaně. Podle beka Davida Limberského dokonce nejde ani o nejnovější generaci.

Zasáhl jsem nejprve míč, řekl o sporné situaci Limberský

Dohrávka 7. kola ligy mezi Libercem a Plzní nabídla v druhé půli dvě sporné situace v pokutovém území. V 65. minutě nejprve upadl Ondřej Vaněk po zákroku domácího Miloše Karišika, ale sudí Pavel Franěk penaltu nepískl stejně jako na druhé straně o chvíli později, kdy po souboji s Davidem Limberským skončil na trávníku Josef Šural.

Plzeňský Limberský dal gól z dílny hrajícího asistenta Horvátha

David Limberský dal v nedělním utkání proti Hradci Králové jeden ze dvou nejhezčích gólů kariéry a pomohl mu k němu i nový hrající asistent Pavel Horváth. Právě z jeho dílny vznikl signál, po němž zastupující kapitán z voleje krásnou střelou otevřel skóre a nastartoval Plzeň k vysoké výhře 4:0.

Jednou to přijít muselo, ale je to zklamání, řekl Limberský

Po třech letech strávených v evropských pohárech se fotbalisté Plzně musejí smířit s tím, že po vyřazení v 3. předkole s Ploještí je čeká v této sezoně jen česká liga. Zkušený obránce David Limberský připustil, že cítí hluboké zklamání, ale řekl, že pohárový zázrak nemohl trvat věčně.

Není to dobrá vizitka pro obranu i tým, přiznal Limberský

Třetí zápas pod trenérem Pavlem Vrbou a potřetí dva inkasované góly. Taková je aktuální bilance české reprezentace po porážce 1:2 s Rakouskem. Podle zaskakujícího kapitána Davida Limberského to není nejlepší vizitka pro obranu, ale i pro celý tým, jelikož týmová defenziva nefunguje podle představ.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele