27. kolo
02.05.2014 20:15 CET
3 : 0
(1:0)
Stadión:
Eden Aréna, Praha

Reportáž

Slavia smázla Příbram a je blízko záchraně

Slavia porazila Příbram a uniká sestupovým příčkám. Sešívaní se dostali do vedení brzkou ranou Hrubého a ve druhém dějství pak zvyšovali na konečných 3:0 Necid a Juhar. Utkání muselo být na čas přerušeno díky nelichotivému skandování domácích fanoušků na adresu Miroslava Pelty.

Pražané před týdnem porazili ve vršovickém derby Bohemians 1905 1:0 a učinili tak důležitý krok k záchraně. Na hubené vítězství navíc dokázali navázat a pohodlným výsledkem 3:0 proti Příbrami si dost možná už zajistili Gambrinus ligu pro příští rok.

Svěřenci Alexe Pastoora vstoupili do utkání tím nejlepším možným způsobem. Už v 5. minutě se po Nitrianského břevně chopil míče Piták, jenž celou akci vyšperkoval přihrávkou na Roberta Hrubého, který překonal golmana Hrušku - 1:0 pro Slavii. Sešívaní měli i další šance, ale utkání poznamenal jiný okamžik. Už v průběhu prvního poločasu se slávističtí fanoušci vytasili s nelichotivým skandováním na adresu šéfa českého fotbalu Miroslava Pelty. Sudí Kovařík sice přerušil hru, ale to ještě sám nevěděl, že to neni poprvé a naposled. Každopádně po menší prodlevě se opět začalo hrát a s dobrými příležitostmi se vytasila i Příbram. Pilíkovu ránu vyboxoval brankář Černý a likvidovat musel i hlavičku Mišůna. Na druhé straně se dral do šance Juhar ale skvěle z pohledu Příbrami zasáhl Jugas a Hruška.

Na začátku druhého poločasu byli hosté blízko vyrovnání. Pilík se po Zemanově přihrávce ocitl zcela sám před Černým, ale slávistický brankář fantasticky zasáhl. Fanoušci v ochozech opět začali skandovat "protipeltovská" hesla a sudí se nezdráhal opět přerušit utkání. Situace se musela poměrně dlouho řešit a i samotní hráči se snažili diváky přemluvit k ukázněnějšímu chování. Po dobrých deseti minutách se konečně začalo hrát. Slavia si vytvořila tlak a v 71. minutě zvýšila vedení. Nitrianského rohový kop se snesl až na hlavu Tomáše Necida, který vstřelil druhou branku ve dvou po sobě jdoucích utkání v řadě - 2:0 pro Slavii Praha.

Nebyla to ale konečná. Dvě minuty před koncem zápasu pelášil sám na Hrušku Martin Juhar a nejlepší střelec Slavie v této sezoně dal už na 3:0. Příbram byla na lopatkách, naopak Slavia si uživala pohodlné vedení. Tři body pro Slavii mají cenu zlata, dost možná jí totiž zajistily vytouženou záchranu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
bayern987

2:0

Reagovat
boryland

1:1...........

Reagovat
Adhol

nádhera! Tohle je ta Slavia, kterou pamatuju

Reagovat
Adhol

nádhera! Tohle je ta Slavia, kterou pamatuju

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

To jo, to jsme se ale načekali... Ten zbytek zápasů je už nepodstatný, stačí někde urvat alespoň dva body a je vymalováno, ale spíš doufám, že budeme tímhle způsobem hrát i příští sezonu. Že to není to vzedmutí na posledních pět zápasů jako s Petroušem a od nové sezony zase holomajzna.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lof

Slávia moc pěkně.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele