29. kolo
09.05.2012 18:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

FC Hradec Králové - Sigma Olomouc 1:2

Trenér Uličný dotáhl svou misi do úspěšného konce. Po zisku domácího poháru dokázal Sigmu Olomouc dovést i k záchraně. Hanáci vyhráli na východě Čech 2:1.

Spíše zaslouženou oslavou kariér dvou oblíbených trenérů než oslavou fotbalu bylo utkání pod lízátky v Hradci Králové. Ještě před zahájením výkopu totiž byli odměněni za svou práci jak hostující trenér Uličný, který se pozvolna loučí se svou bohatou kariérou, tak domácí kouč Kotal, jenž po dlouhých třech letech míří do Jablonce.

První poločas přinesl standardní českou kopanou s několika šancemi na obou stranách a přeci jen zaslouženým vedením hostujícího celku, který si za vítězstvím šel od počátku o něco dravěji. První šanci si nicméně připravili technicky vybavení a kombinačně dobře hrající Votroci. Poděbradského střelu ale Zlámal vyrazil. Na druhé straně se ukázal v pohodě hrající Ordoš, který vyzval ke skórování Navrátila. Skóre nadále zůstalo neměnné. Po dalších pološancích pak udeřilo definitivně. Chybu mladého domácího gólmana Koubka potrestal mazáckým způsobem Ordoš - 0:1.

Podobný obrázek hry nabídl i druhý poločas, aktivnější však tentokrát byli domácí, kteří nechtěli derniéru svého trenéra zakončit porážkou. Protože se však z mírné převahy nedokázali propracovat do výraznější šance, radovali se opět hosté. Další zaváhání domácí obrany využil Klesnil a zvýšil na rozdíl dvou branek.

Ani v následujících minutách nevypukl zrovna ohňostroj šancí. Kombinace domácích probíhala v uctivé vzdálenosti od Zlámala a hráči Sigmy si drželi důležité vedení. Před koncem utkání přece jen došlo k dramatické zápletce. Po faulu Dreksy na Dvořáka totiž proměnil pokutový kop sám postižený a snížil na jednobrankový rozdíl - 1:2. Přestože na domácích byla znát snaha o srovnání, nepřesná kombinace a chybějící moment překvapení vyústila v jen platonický tlak, který již změnu skóre nepřinesl.

Autor: Martin Lavický / onlajny.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
vanGomm

Hradec je zachráněn a Olomouc k absolutní jistotě potřebuje bod.Tipuji proto,že to skončí remízou.

Reagovat
tlaci

Je jasné, že domácí budou chtít odčinit debakl z Edenu, ale Sigma v čele z Bobem a Ordžim dají gol a vyhrají aspoň 0:1.

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0-2 sigma se zchrani na 100 procent

Reagovat
smazaný uživatel

nevím kde se stala chyba, ale máte pospíšila mezi zraněnýma a zároveň v pravděpodobné sestavě.

jinak tip 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

jenom dobře že se Sigma zachránila

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele