28. kolo
05.05.2010 17:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Sparta Praha - 1. FC Slovácko 4:0

Dostihy o titul pokračují. Sparta si během středečního podvečera poradila se Slováckem a díky výhře 4:0 získala jeden gól navíc oproti Baníku. Slovácko se naopak udrželo dva body nad sestupovým pásmem.

Utkání začalo zostra a Sparta mohla jít do vedení už po dvou minutách hry. Wilfried středem prošel až do pokutového území, kde našel Kadlece. Mladý útočník Sparty pak ještě našel výhodnější pozici pro Sionka, tomu ale nadělalo velké potíže zpracování míče a do prázdné branky tak nezavěsil.

Sparta ale nemusela litovat. V 15. minutě se totiž po individuální akci krásnou ráno z osmnácti metrů prezentoval Bony Wilfired, jehož pokus zastavila až vnitřní síť Vaškovy branky. Útočník z Pobřeží slonoviny ale tímto gólem zdaleka neřekl poslední slovo. Jen o pět minut později si naskočil na Pamičův centr do malého vápna, ale branku hostí přestřelil.

Domácí své vedení navýšili po půlhodině hry. Pro Slovácko se stala osudná velká pasivita a nedůsledné bránění Igora Žofčáka, jehož střela po teči obránců hostujícího celku skončila v brance. Moravané se na kloudnější akci nezmohli dříve než v 44. minutě. Přímý volný kop od Zelenky se snesl na Nestorovského hlavu, jenomže skvělým zákrokem se blýskl Kozáčik. Následná dorážka za brankovou čáru od Valenty nemohla být uznána, neboť se podle verdiktu sudích jednalo o útočný faul. Do kabin tedy Sparta šla za dvoubrankového náskoku.

Dvougólový deficit mohli hosté snížit už ve druhé minutě druhé půle. Cleber se sice neprosadil po Nečasově centru, na což Zelenkovu dorážku skvělým obranným zákrokem zmařil Řepka. Sparťané na to odpověděli za dvě minuty, Sionko skvělým centrem našel nedůsledně bráněného Wilfrieda, jehož hlavičku do horního rohu branku dokázal brankář hostí Vašek vytlačit z prostoru tří tyčí.

To pak bylo na dlouho dobu vše. V 78. minutě ale za cenu žluté karty uhánějícího Zemana fauloval Abrahám. Žofčák pak poslal míč do ohně, v němž se nejlépe zorientoval Bony Wilfried a vstřelil svou druhou branku v utkání.

Sparta své představení dokonala čtyři minuty před koncem řádné hrací doby. Vaškovi po rohu od Zemana vypadl lehký míč, Kladrubský si ale nepočínal dostatečně důrazně a tak se míč opět dostal k Zemanovi, jehož další centr do brány usměrnil Kušnír. Sparta tak nadále vévodí prvoligové tabulce.

Autor: Daniel Polách / onlajny.cz

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Remízka by bodla

Můj tip je 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

jo já v ní věřim tak by mohl jít do čela baník

Reagovat
smazaný uživatel

proč tobě to vadí? ten smajl?

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta 0:0 Slovácko

Sparta je bez pomoci rozhodčích neškodná... Slovácko si odveze důležutý bod v boji o záchranu...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Maverick 65

prej 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta bez problému vyhraje 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

co si chlastal ?????

Reagovat
Losinho

0:1

Reagovat
vanGomm

Tipuji výhru Sparty.Také proto,že se asi Slovácko více soustředí na sobotní zápas s Příbramí.

Reagovat
Tomtaf

5:2

Reagovat
smazaný uživatel

aha , GL na golovym stylu Premier League

Reagovat
goodbay

nakonec to nebyl tak špatný odhad

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
goodbay

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

jo sparta zase vyhrála

Reagovat
goodbay

překvapivě podle komentů tady

Reagovat
Maverick 65

Spartička jednoznačně lepší -->Za Titulem

Reagovat
smazaný uživatel

Jak může někdo říct, že má sparta skušenosti s ligou mistrů ----- to myslí asi Chovance, Řepku a Blažka

Reagovat
smazaný uživatel

8849 PRAŽÁKŮ na fotbale v boji o titul, tak to je nářez - - - to si železná sparta zaslouží

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele