13. kolo
01.11.2009 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FK Jablonec - Bohemians Praha 1:0

Pražané dlouho sahali po bodu. Jejich protivník si sice před zápasem zřejmě předplatil právo na míč, avšak ani to po dlouhou dobu nestačilo Jablonci ke kýženému výsledku, a tak musel svým důrazem přijít stoper Huber, jehož gól znamenal pro domácí borce vysvobození.

Na promrzlý severočeský stadionek se kromě minima diváků vkradla řada nepřesností, zkažených přihrávek, nepochopení ze strany spoluhráčů a všeho možného dalšího, co fanoušky příliš nezajímá.

Klokani šli do zápasu velice aktivně, přestože se soustředili především na zadní vrátka, nebyla k vidění žádná "betonárka", ba naopak. Nebylo výjimkou, že šli Střížkovští do rychlého protiútoku i v pětici, ovšem po většinou z toho nebylo nic jiného, než propagační pokusy. Jako v případě Zoubka či Dittricha v úvodu utkání.

A byl to právě druhý jmenovaný, který se po krásné nahrávce málem řítil sám na Špita, vše ale dokázal rázně ukončit, skvěle se vracející, domácí Huber.

Jablonečtí se stejně jako v minulých zápasech prezentovali rychlým přechodem do útoku a velice elastickou a dobře se pohybující zálohou, kterou však srážela četnost již zmíněných nepřesností. Výjimkou tak byla třiadvacátá minuta a výstavní centr aktivního Haudriće, který mířil přesne na hlavu Lafaty, jehož hlavička v těžké pozici řádně protáhla uzdraveného Beláně.

Největší příležitost prvního poločasu však byla k vidění o chvíli později, když Vošahlík vyzrál na offsidovou past, obehrál vyběhnuvšího gólmana Pražanů a z velkého úhlu střílel do opuštěné brány. Na poslední chvíli se však zjevil Horáček a obrovskou příležitost zmařil.

Pokud měli Severočeši v prvním poločase platonický a v podstatě neustálý tlak, pak ve druhém byl jeho nárůst ještě viditelnější. Byli to totiž právě domácí, kteří se od šestačtyřicáté minuty neustále tlačili vstříc útočným výpadům.

Důkazem budiž šance Vošahlíka, který si dokázal jako starý mazák poradit hned s dvojicí obránců, aby se následně objevil sám před Beláněm, kterého se mu ale nepovedlo přelobovat, neboť brankář Pražanů se vytasil se skvělým zákrokem.

Zle a nedobře tak mohlo být svěřencům trenéra Komňackého hned v zápětí. To se do obrovské šance po rychlém protiútoku dostal Dobeš, jehož halfvolej vyděsil Špita.

Tlak Jablonce se s přibývajícími minutami neustále zvyšoval. Jeho hráči měli míč výlučně na svých kopačkách, centrovali, tlačili se do šancí, vymýšleli stále nové, ovšem jedna základní vlastnost jim chyběla - střelba.

Když už vše nasvědčovalo tomu, že "pes obranářský", totiž Klokani, bude slavit úspěch, dostavila se řada snad pěti rohů. Předposlední z nich znamenal hlavičku Lafaty, kterou ještě dokázal z brankové čáry dostat obránce Modeste. Poslední však znamenal výbuch domácí euforie. Míč totiž doslova dotlačil do brány obránce Huber a svým gólem tak vysvobodil svůj trápící se tým.

Autor: Filip Horký

Komentáře (3)

Přidat komentář
klokan.paul

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele