1. kolo
25.07.2009 16:00 CET
2 : 1
(0:0)
Stadión:
Bazaly, Ostrava

Reportáž

Baník Ostrava - 1. FK Příbram 2:1

Ostravu po většinu dnešního dne sužoval hustý déšť, což se bohužel značně projevilo na kvalitě hrací plochy. I přesto ale Baník dokráčel k vítězství 2:1.

Velké louže na hrací ploše měly na vývoj hry zásadní vliv. Ani jeden tým nebyl schopný nějakých velkých kombinací, diváci naopak viděli řadu nepřesných přihrávek a střel. O něco málo aktivnější byli však domácí fotbalisté, kteří už v 9. minutě poprvé zahrozili. Z voleje ovšem nemířil přesně Petr Tomašák. Podobně si vedl na druhé straně Michal Klesa, jenž vyzkoušel své štěstí dalekonosnou střelou.

Mimo poslal svůj hlavičkový pokus po nebezpečném centru také obránce Jakub Štochl. Pozadu nechtěl zůstat ani domácí Tomáš Mičola. I jeho střela se s úspěchem nesetkala. První přesný pokus na bránu přišel až v 31. minutě. Klesa ale příliš problémů Bučkovi nenadělal. Příbram měla v závěru první půle také velkou dávku štěstí, a to když rozhodčí Kocián neodpískal po hře rukou v pokutovém území jednoho z hostujících hráčů penaltu.

Začátek druhého dějství byl rozkouskován řadou soubojů ve středu hřiště, v 56. minutě ale přišel vůbec první gól letošního ročníku Gambrinus ligy. Na svědomí jej měl domácí Robert Zeher. Lukeš přiťukl míč Ličkovi, ten jej poslal mezi obránce, kam si zaběhl právě 24letý Slovák, jenž pak s přehledem krátké sólo zakončil.

Vedení mohl v 69. minutě pojistit střídající Dominik Kraut. Sice se objevil v gólové příležitosti, jenže nedokázal gólmana Krbečka překonat. Ostravský mladík svému celku značně znepříjemnil situaci o sedm minut později - po druhé, hodně přísné, žluté kartě musel opustit hřiště. Možná i proto se podařilo Příbrami minutu před koncem normální hrací doby vyrovnat. Po přihrávce od Klesy úspěšně zakončil útočník Filipe. Baník ale chtěl dnešní utkání vyhrát, a to se mu také povedlo. Lukešův přímý kop téměř z poloviny hřiště skončil v nastaveném čase za zády překvapeného Krbečka a fanoušci Ostravy mohli začít slavit zisk šťastných tří bodů.

Autor: Tomáš Honajzer / idnes.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
Tomtaf

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Baník podle mě vcelku snadno vyhraje. 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

minulá sezona pro baník myslím ta jarní byla hrozná to byl děs odešel svěrkoš a šli dolů vyhodili i trenéra večeřů tenhle zápas jak dopadne nevím myslím ale že bude remíra 1:1 nebo 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

12000 Chacharů a kotel 3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele