29. kolo
23.05.2009 15:00 CET
2 : 1
(1:0)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Tescoma Zlín - 1. FC Brno 2:1

Zlín splnil první krok k záchraně, když v domácím prostředí zdolal Brno 2:1 díky dvěma brankám Kroupy. Hosté kosmeticky upravili výsledek v poslední minutě zásluhou Rabušice.

Zlínští nastoupili do utkání s Brnem, jemuž v podstatě už o nic nešlo, s cílem vyhrát, aby mohli nadále pomýšlet na záchranu. Domácí potřebovali dát rychlý gól a to se jim povedlo. V 12. minutě totiž otevřel skóre Kroupa, jenž dorazil hlavičkou míč nacentrovaný od jeho spoluhráče Vyskočila. Zlín po úvodní brance ale postupně ztrácel na své efektivitě, jakoby hráči věděli pro ně nepříznivé výsledky z Příbrami a pražského Střížkova.

Brno v prvním poločase však nedokázalo využít pasivity soupeře, i když mělo několik slibných příležitostí. Zřejmě ta nejvážnější přišla v 40. minutě, kdy v pokutovém území střílel těsně vedle zlínské brány Smutný. Ve zbývajícím čase první půle se už nic podstatného neudálo, a tak do šaten se odcházelo za stavu 1:0 pro Zlín.

Fotbalová Tescoma vstoupila po změně stran stejně dobře, jako na začátku zápasu. V 48. minutě totiž bylo opět veselo. Domácí Šmahaj nacentroval z rohového kopu před Burešovu bránu a opět nejvýš vyskočil Kroupa, pro něhož nebyl problém dopravit míč do sítě. Zlín tak vedl již 2:0. O jedenáct minut později se do šance dostali opět domácí, když duo Dostálek s Kroupou se pokusili zmást brněnskou obranu. Aby prvně jmenovaný vystřelil na bránu, tak místo toho poslal míč na nabíhajícího Kroupu, jenž pak následně chtěl vrátil balón svému spoluhráči, jenž střílel do padajícího protihráče před sebou.

Na další velkou šanci si museli diváci počkat až do 70. minuty, kdy Zlínští dokázali třikrát zahrozit. Nejdříve brněnský brankář Bureš vyrazil nebezpečnou hlavičku Kroupy a tvrdou střelu Malchárka. Poté Žůrkovi ani Zbožínkovi se nepovedlo trefit do skákajícího míče. Brno v posledních minutách stihlo ještě upravit výsledek na konečných 1:2 po brance Rabušice.

Co tento výsledek znamená pro Zlín? Prakticky je stejná situace jako před dnešním zápasem. Na nesestupové pozice nadále ztrácí dva body, když Příbram také úspěšně zvládla své utkání. Aby se Zlín zachránil, tak musí v posledním kole vyhrát v Jablonci a zároveň doufat v to, že jeho největší konkurent Příbram prohraje v Brně.

Autor: David Křížka / fotbalzive.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tomtaf

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhrajem !!!!!1:0 !!! Podme ševci dáme gool,dáme gool dáme goool !!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele