15. kolo
04.12.2005 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

1. FC Brno - FK SIAD Most 1:0

Klíčový souboj podzimu, to byl pro oba soupeře nedělní duel posledního podzimního kola Gambrinus ligy. Trápící se Brno potřebovalo nutně vyhrát, v případě výhry by se odpoutalo od posledního místa, na které by spadl právě Most. Domácí museli hrát na vítězství, protože ani remíza by jim nestačila na postup tabulkou směrem nahoru.

Zatímco kouč Mostu Bičovský před utkáním prakticky neměl problémy se sestavou, Brno bylo marodkou doslova zbídačené. Záložník Černý chyběl kvůli karetnímu trestu a tři hráči - Zelenka, Holek a Hlavatý, museli podstoupit operaci kolena a budou tak k dispozici až pro jarní část ligy. Trenér Mazura naopak mohl již od první minuty počítat s uzdraveným Večeřou.

Utkání začalo velkou převahou Brna, už ve třetí minutě vyslal velmi zajímavou "střelu" Večeřa, která se od země odrazila jen těsně nad břevno Svobodovy branky. V šesté minutě mělo Brno další velkou příležitost k otevření skóre, Partyš ale ve vyložené pozici minul.

Most se do žádných šancí nedostával a proto uvážil, že bude lepší zaměřit se na obranu. Obraz hry pak byl dlouho takový, že domácí dobývali branku Mostu a ten se občasně pokoušel o brejky, které mu ale příliš nevycházely. Nejnebezpečnější šancí Mostu za první poločas byl přímý kop ze 37. minuty a Škodova střela, kterou bravurně vyrazil Václavík.

Tři minuty před přestávkou pak přišel velmi sporný okamžik - pronikající Švancara byl v šestnáctce hostů loktem faulován Brzezinou, píšťalka rozhodčího Adámka ale zůstala zticha. Do kabin se tak odcházelo za stavu 0:0.

Druhý poločas se nesl ve stejném duchu jako ten první, obrana Mostu ale dlouho odolávala. Po jedné ze skrumáží před Svobodovou brankou Macek dokonce odhlavičkovával míč z brankové čáry.

Obrana Mostu nakonec po neustálém tlaku kapitulovala v 62. minutě. Besta v šestnáctce přebral centr od Partyše, jeho následnou střelu Svoboda vyrazil, ovšem přímo k Bestovi, který pak po souboji s obráncem Škerlem spadl a v pádu poslal míč do branky způsobem, za který by si vysloužil uznání spíše od trenérů házené, než fotbalových kritiků. Po sérii nepřesných rozhodnutí rozhodčích, které Brno poslední dobou potkalo, tak tentokrát sudí nepřesně rozhodl ve prospěch Brna. Když se navíc objektivně vezme v potaz i to, že sudí Adámek odpustil Mostu penaltu, dá se tento verdikt brát jako jakási kompenzace.

Po vstřeleném gólu by leckdo očekával nápor Mostu, domácí jej ale do ničeho nepustili. I s několika zelenáči v sestavě se Brnu podařilo nepustit hosty až do konce zápasu do žádné šance a zaslouženě tak vyhrálo a připsalo si důležité tři body.

"Sestava měla hodně jiných jmen, ale jsem rád, že jsme dokázali i za této situace vyhrát. Besta hrál dobrý zápas, Václavík byl jistý v bráně, ale nechci vyzvedávat jednotlivce. Byl to kolektivní výkon, všichni bojovali a dřeli. Ke gólu se nechci blíž vyjadřovat. Možná byl kuriózní, ale rozhodčí ho uznal," řekl Mazura.

"Chválím pořadatele, jak perfektně připravili trávník. Na druhé straně jsme na něm moc fotbalu neviděli. My jsem nepředvedli nic moc. Gratuluji soupeři s poznámkou, že pokud budou platit góly rukou, tak se tento sport musí jmenovat jinak. Sám jsem tu situaci před gólem viděl nejasně, ale televizáci říkali, že to byla ruka," uvedl Bičovský.

Autor: Jan Werner

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
HOST*

Brno dneska vyhraje 4:1: Brno nepadne čau...

Reagovat
HOST*

Brno dneska vyhraje 4:1: Brno nepadne čau...

Reagovat
smazaný uživatel

pristi kolo jedem pro tri body pod jested a je to v suchu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele