1/16 finále - odvety
27.02.2020 18:55 CET
4 : 1
po prodloužení
(2:0, 3:1)

Reportáž

Basaksehir v prodloužení dokonal obrat a je v osmifinále

Téměř nemožné se stalo skutečností. Fotbalisté Basaksehiru vstupovali do domácího zápasu se ztrátou 1:3, přesto jsou osmifinalisty právě oni na úkor Sportingu. Postupový výsledek drželi už v poločase, hosté sice dokázali skórovat, ale v nastavení poslal Višća utkání do prodloužení, v němž také sám rozhodl.

Během počáteční fáze tohoto utkání zahrozil jen Battaglia, který pořádně protáhl Günoka. Úvodní gól padl po půl hodině hry. Rohový kop tureckého celku vyboxoval Maximiano jen k Martinu Škrtelovi, jehož hlavička si našla kolem gólmana cestu do sítě.

Ještě před pauzou to bylo 2:0 - a i druhá trefa přišla ze standardní situace. K přímému kopu z rohu velkého vápna se postavil Danijel Aleksić, který zaskočil brankáře (a dost možná i sebe) přesnou ranou na zadní tyč. V tuto chvíli tak postupoval Basaksehir.

Přiblížit domácí tým osmifinále mohl po pauze Demba Ba, při střele ale podklouzl a Maximiano tak fantastickým zákrokem zastavil balón v cestě do brány. Misky vah se tak překlopily na druhou stranu. Acuňa odcentroval do pokutového území, kde hlavičkoval Lucaino Vietto a vstřelil první gól Sportingu v zápase.

Potvrdit postup lisabonského mužstva mohl do poloprázdné brány střílející Doumbia, Günok však na poslední chvíli vyškrábl míč na břevno. Plata zase na konci řádné hrací doby spálil tutovkou ranou nad. Ve druhé minutě nastavení tak stadion explodoval nadšením. Edin Višća si navedl míč na pravačku a ranou na zadní tyč poslal zápas do prodloužení.

Dvě minuty před jeho koncem Vietto v pokutovém území nešikovně fauloval Caicaru a sudí nařídil pokutový kop. K němu se postavil Edin Višća a druhým gólem v zápase rozhodl o postupu svého týmu mezi šestnáct nejlepších.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
Pharrell

2:2

Reagovat
AjaxFans

šílený match

Reagovat
FC Porto FC

Sporting jsou ještě větší kašpaři jak my....

Reagovat
AjaxFans

A co Benfica?

Reagovat
Seydou Doumbia

Portugalci to balí nějak rychle jako Holandané

Reagovat
AjaxFans

Jn,solidní čistka

Reagovat
Hiko

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele