základní skupiny - skupina J, 5. kolo
29.11.2018 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Standard Lutych - Sevilla FC 1:0

Standard Lutych překvapivě vyhrál nad Sevillou a oživil tak šanci na postup do jarní části Evropské ligy. Sevilla dohrávala v deseti kvůli dvěma žlutým kartám, které dostal Sarabia během čtyř minut.

Favoritem zápasu v Lutychu byla španělská Sevilla, před kterou však stály dvě překážky. První z nich byla zemi. Teplota v Belgii totiž narozdíl od slunného Španělska dosahovala pouhých osmi stupňů a to hráče mohlo rozhodit. Druhým klíčovým faktorem mohl být fakt, že Sevilla odehrála svůj poslední ligový zápas v neděli a Lutych už v sobotu. Belgický tým měl tedy více času na regeneraci.

I přes znatelnou únavu a těžkou adaptaci na prostředí si první velkou šanci vypracovali právě hosté, za které nastoupil v základní sestavě český brankář Tomáš Vaclík. Ve 27. minutě si míč v pokutovém území našel Vázquez, jeho nadějná střela však skončila pouze na tyči.

Následně jsme byli dlouhou dobu svědky nudné hry, k vidění nebyly žádné šance ani průniky. Až v 63. minutě se do své první velké šance v zápase dostal domácí Standard. Moussa Djenepo se s míčem dostal až na hranici pokutového území, kde si narazil s Gonzalesem a po následném převzetí míče zakončil za Vaclíkova záda. Gól byl uznán, podle dostupných záběrů stál však Djenepo v době poslední přihrávky v ofsajdu.

V 69. minutě navíc bezohledně fauloval Sarabia a německý sudí Siebert mu bez váhání udělil druhou žlutou a následně červenou kartu. Šance Sevilly na zisk nějakých bodů byly tedy rázem o poznání menší.

Zápas skončil překvapivou výhrou domácích, kteří mají nyní devět bodů a nachází se na třetím místě skupiny J. Stejně bodů má však také Sevilla, která ale může těžit z lepšího gólového rozdílu. Na prvním místě je s dvanácti body ruský Krasnodar, poslední Akhisar Belediye pak nemá ani bod.

Autor: Lukáš Hrneček / uefa.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Messiáš

0:2

Reagovat
Messiáš

Ostada

Reagovat
Messiáš

*Ostuda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele