1/16 finále - 1. zápasy
12.02.2019 18:55 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Fenerbahce na domácí půdě těsně zdolalo Zenit

Hráči Fenerbahce se v domácí soutěži trápí, v Evropské lize ale mají našlápnuto k postupu do osmifinále. V úvodním utkání porazili Zenit, vítěze slávistické skupiny, zásluhou Slimaniho branky z první půle. Ještě do pauzy mohl vyrovnat Mak, ovšem z penalty selhal.

Po dvaceti minutách se dostal do solidní šance Isla, ovšem hostující obránce jeho nadějnou střelu zblokoval na roh. Z toho už se ale turecký klub prosadil. Valbuena poslal do vápna nadějný míč a poté, co se Ciftpinar srazil s protihráčem, propadl balón ke Slimanimu, který pohotově zavěsil. Chvilku na to byli domácí blízko druhé trefě, jenže tentokrát Elmasův pokus vychytal Luněv.

Fotbalisté ruského celku se nepoučili a nechávali další okénka v defenzivě. Po jednom Škrtelově centru měli velké štěstí, že se žádný z útočících hráčů nedostal před prázdnou brankou k balónu. V závěru prvního poločasu předvedl hloupý faul Topal a sudí ukázal na značku pokutového kopu. Toho se ujal slovenský křídelní Róbert Mak, penaltu ale zahrál bídně a nechal se vychytat Luněvem.

Do druhé půle opět naskočilo mnohem aktivněji turecké mužstvo, míč do sítě se jim ale nedařilo dostat. Po dobrém centru selhal v šanci Slimani, stejně tak se neujala Elmasova přízemní rána do rohu branky. Petrohradští měli problémy i s dostáváním se do šancí, a tak jediný pokus, kterým mohli srovnat stav, přišel z Dzjubovy hlavičky. Gólmanovi Tekinovi však nepřekonatelné problémy nenadělal.

Istanbulští tak uhájili vedení z úvodu zápasu a do Ruska pojedou s mírným náskokem a vědomím, že jeden gól je posune hodně blízko k postupu, zato soupeř bude mít co napravovat.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, o2tv.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
Nišimura

Kde je polovina z jedné z momentálně nejlepších stoperských dvojic v Evropě :-D ?

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Stannis Baratheon

fakt díky Maku, připravils mě o výhru

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele