základní skupiny - skupina K, 6. kolo
07.12.2017 21:05 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - OGC Nice 1:0

Vitesse se rozloučilo s Evropskou ligou svým historickým vítězstvím v základních skupinách, Nice porazilo nejtěsnějším možným způsobem. Doteď nasbíralo své dva jediné body venku, nyní se v Gelredomu konečně odvděčilo svým fanouškům plným ziskem. Jenže na třetí pozici se nakonec nevyšvihlo, jelikož Zulte Waregem skolil Lazio.

Otázka ohledně postupujících ve skupině K byla už před tímto kolem rozluštěná, v podstatě se jen muselo rozhodnout o konečném pořadí, a to pouze v případě Vitesse. Nice, které nemohlo spadnout ani výše, ani níže, do Arnhemu ani zdaleka nenastoupila v nejsilnější možné sestavě, a ve Francii tak třeba zůstali Mario Balotelli nebo Wesley Sneijder.

Oba týmy nebyly pod žádným tlakem, a tak se hrál poměrně ofenzivní fotbal, jenž nabídl dost šancí na obou stranách. Už v 6. minutě se musel činit hostující brankář Cardinale, který na brankové čáře likvidoval hodně nebezpečnou hlavičku Kašiy. Na druhé straně Makengo trefil z úhlu pouze rukavice připraveného gólmana Pasveera.

V 18. minutě se střelou z dálky osmělil Bruns, jeho pokus ovšem potřeboval mířit výše směrem k břevnu, aby výrazněji vystrašil Cardinaleho. V nastavení pak spálili největší možnost první půle domácí. Faye uvolnil v pokutovém území úplně volného Castaignose, jenže ten z vyložené pozice nepřekonal fantasticky reagujícího Cardinaleho.

I po obrátce byl francouzský muž v rukavicích v plné pohotovosti a ve 46. minutě pálil Foor, jenž byl na hřišti sotva pár desítek vteřin od svého střídání. V 54. minutě se naopak vedení mohl ujmout OGC, za vápnem si balón na svou levačku narovnal Srarfi, nicméně Pasveer stačil konečky prstů jeho střelu vychýlit účelně do zámezí.

Když už se zdálo, že nerozhodný stav vydrží až do závěrečného hvizdu sudího Schärera, podařilo se Vitesse uzmout konečnou výhru. Kašia skvěle vybojoval míč ve středu pole, následně Mount přihrál doprava Rashicovi, jehož pokus stačil Cardinale vyrazit. Pouze však k nohám Castaignose, který pohodlně dorážel do prázdné brány.

Hosté mohou hledat v této porážce aspoň jedno velké pozitivum. Vydržet odehrát celý zápas totiž dokázal klíčový záložník Wylan Cyprien, jenž marodil kvůli přetrženým vazům v koleni osm měsíců. Naposledy sehrál soutěžní utkání v březnu, a i když ještě není v plné kondici, za několik týdnů by se měl již plně zapojit do fotbalového koloritu.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com, whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
Seydou Doumbia

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele