základní skupiny - skupina A, 3. kolo
19.10.2017 17:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

FC Astana - Maccabi Tel-Aviv 4:0

Kazašská Astana předvedla výborný výkon v důležitém utkání proti izraelskému Maccabi Tel-Aviv a vybojovala tak premiérový tříbodový zisk v základní skupině, díky hned čtyřem brankám během dvaceti minut vyhrála až nečekaně hladce po výsledku 4:0. V tabulce skupiny A se prozatím posunula do čela o skóre před Villarreal i pražskou Slavii, ovšem na tyto dva soupeře ještě čeká večerní vzájemný souboj.

Hosté si naopak po minulé nečekané remíze se španělským klubem výrazně zkomplikovali cestu za postupem a s jediným bodem jsou poslední. Úvodní půlhodina nebyla pro diváky příliš atraktivní, i když se nějakých šancí přeci jen dočkali. Zhruba po čtvrthodině hry vystřelil z přímého volného kopu ze střední vzdálenosti pozdější hrdina Patrick Twumasi a gólman Rajkovič si s tímto pokusem dokázal poradit.

V 19. minutě se do první větší příležitosti dostal jiný domácí kanonýr Junior Kabananga, když po centru z levé strany vystřihl parádní nůžky, nicméně balón letěl o několik centimetrů vedle pravé tyče. Za další dvě minuty se na druhé straně poprvé ozvali hosté, pokus Battocchia z nějakých dvaceti metrů tečoval hlavou bránící Logviněnko a balón proletěl zhruba půl metru nad horní konstrukcí. V polovině prvního dějství pálil z hranice pokutového území Šomko, ale jeho střela nenadělala Rajkovičovi žádné starosti.

Klíčový moment tohoto duelu se zrodil krátce po půl hodině hry. K přímému volnému kopu se postavil Šomko a v šestnáctce soupeře trefil ruku Peretze, jenž navíc obdržel žlutou kartu. K okamžitě nařízené penaltě se postavil Twumasi a chladnokrevně po zemi zakončil k levé tyči do protipohybu Rajkoviče. Astana zvýšila své vedení ještě do poločasu, ve 42. minutě se totiž podruhé v tomto klání prosadil velmi aktivní Twumasi.

Třiadvacetiletý ghanský rodák tentokráte využil krásného pasu Šomka do předbrankového prostoru a z první ze šesti metrů zamířil k zadní tyči mimo dosah Rajkoviče. Domácí celek měl fantastický vstup do druhé půle, kde definitivně srazil soupeře na kolena. Hned po necelých dvou minutách uprchl po levé straně téměř z půlící čáry Kabananga a pak to nezištně zkusil z dvaadvaceti metrů, jeho křižná rána přeci jen zapadla k vzdálenější konstrukci - 3:0.

V 50. minutě mohl na druhé straně alespoň snížit Kjartansson, jenže hlavou zblízka prostor tří tyčí vůbec netrefil. Za další dvě minuty přidal pojistku Astany Kabananga, který se tedy taktéž prosadil podruhé. Výbornou práci předvedl Šomko, jenž do pokutového území posunul míč právě konžskému forvardovi a ten z první z dvanácti metrů trefil levý horní roh. Zbývající minuty se spíše dohrávaly, tempo hry opadlo a o jasné výhře domácího FC nemohl být žádný pochyb.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
EverlastD

1:0

Reagovat
waynemarkrooney

3:1

Reagovat
popltak

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele