základní skupiny - skupina H, 5. kolo
23.11.2017 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Arsenal v Kolíně prohrál, přesto má první místo v kapse

Zatímco v Bundeslize se Kolín nad Rýnem stále trápí bez jediného vítězství, náladu si spravuje alespoň v Evropské lize. Po předešlém triumfu nad BATE Borisov si nyní kolínští vyšlápli i na favorizovaný Arsenal a po výhře 1:0 stále zůstávají ve hře o postup.

K dokonání senzačního zmrtvýchvstání ovšem německý klub potřebuje na závěr skupinové fáze vyhrát na půdě Crvené Zvezdy Bělehrad. To Arsenal tato prohra vůbec mrzet nemusí, neboť i tak má s předstihem jistotu prvního místa ve skupině H a proti Borisovu už bude hrát jen o čest.

Manažer Arsenalu Arséne Wenger postavil typicky poslepovanou základní jedenáctku náhradníků či hráčů širšího kádru, kam se po měsíční absenci vměstnal i uzdravivší útočník Danny Welbeck. O první oťukávání obou brankářů se postarali Maitland-Niles, resp. Córdoba, ovšem Timo Horn s Davidem Ospinou shodně obstáli. Arsenal se podle očekávání ujal dominantního držení míče a poněkud paradoxně byl jeho nejnebezpečnějším hráčem směrem dopředu Francis Coquelin.

Defenzivní záložník hostí, který ještě nikdy v dresu Kanonýrů neskóroval, nejprve vyslal zpoza šestnáctky tvrdou ránu, která prosvištěla jen těsně vedle Hornovy pravé tyče, a na přelomu půlhodiny hry pak Coquelin tutéž brankovou konstrukci další povedenou střelou z ostrého úhlu dokonce orazítkoval. Stabilitě domácí defenzivy posléze nepřidalo ani zranění kapitána Maroha, jenž odkulhal do zámezí výměnou za Konstantina Rausche.

Navzdory bídnému výkonu kolínských s bezpočtem nepřesných přihrávek na RheinEnergieStadionu panovala excelentní atmosféra, která se po hodině hry dočkala náhlého zadostiučinění. Mathieu Debuchy totiž ve vlastní šestnáctce přispěl pádu Sehroua Guirassyho, což sudí Bezborodov bez váhání ocenil pokutovým kopem, který sám faulovaný ranou doprostřed bezpečně proměnil.

Bylo tak na Arsenalu, aby s nečekaným průběhem skóre ještě něco udělal, jenže Kanonýři nechali všechen střelecký prach doma v Londýně. V zakončení postupně selhali dvakrát Wilshere, Giroud i střídající Nelson po pohledném sólovém průniku, a tak si Kolín připisuje výhrou 1:0 prestižní skalp, díky němuž zůstává ve hře o postup.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (35)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

To zas nastoupíme s náhradníky, takže tip 2:1

Reagovat
Lorcan

na druhou stranu, ty mladý kluci do toho daj všechno aby se ukázali a Kolín je opravdu mizernej - takže opačný tip 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Gunner14

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Ondiis

0:2 a nudnej fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
pantondavo

Pěknej kurz na Arsenal.

Reagovat
mstain

1:2

Reagovat
Nikikrew

Zatial docela bieda teda

Reagovat
smazaný uživatel

A Coq si ten gol neda..

Reagovat
Nikikrew

teraz som si checkoval ci vlastne niekedy dal a nas gol. Nedal

Reagovat
Mastný Chobot

páči sa mi, jak sa komentátorovi búri ejakulát v tele vždy, keď Ainsley má loptu. Ale aj podľa mňa je skvelý, kľudne by mohol hrávať niekedy namiesto Kolašinaca/Bellerína.

Reagovat
Nikikrew

lenze prave on by mal hrat na svojej pozicii, co je DM

Reagovat
smazaný uživatel

komentátorovi búri ejakulát v tele? co je to za yungovinku?

Reagovat
smazaný uživatel

Vraťte mi dvě hodiny života

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Edgewalker

Reagovat
Fenri

A proč to sakra píšu pod tímhle debilnim nickem

Reagovat
smazaný uživatel

tak když si je sám vyhazuješ oknem..

Reagovat
Fenri

Reagovat
Kucka

Zrovna na EL s tou naší sestavou už taky nekoukám, to je fotbal o ničem

Reagovat
bayern987

Reagovat
Nikikrew

Tak nakoniec aj tak nam to je jedno lebo skoncime prvy. Kazdopadne vykon slabsi. Prehrat s tak slabym timom ako je Kolin je na zamyslenie. Par hracov uz asi fakt nema co u nas robit. Bohuzial medzi nich patri aj Coq, velmi isiel dole (najma prvy polcas) a myslim si ze prave Niles by mal hravat na jeho pozicii. Giroud to ma asi uplne na haku, opat vykon o nicom. Je mi ho docela luto, lebo si viem zivo predstavit ako velmi by chcel hravat po boku Sancheza a Ozila. Jack 2 polcas zly. Elneny taky len posuvac ale podal apson pocitivy vykon.

Btw penalta mi prisla docela kontroverzna, znova tam skocil ako gepard, opat prifilmovana penalta pri moznom jednom dotyku. Fakt hnus co sa teraz piska v tej 11tke

Reagovat
Bandita_Harry

Snad budete charakterní a neprehrate doma s BATE

Reagovat
penepi

Reagovat
Hachim Mastour

Posledné 2 zápasy Arsenalu v EL som si nepustil a spravil som správne rozhodnutie.

Reagovat
Bandita_Harry

Aj keby 3 nic by sa ti nestalo

Reagovat
cologneFC
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
tunkic

Köln > Tottenham

Reagovat
Xaver

Vyndej si jehlu z žíly ......

Reagovat
Ondiis

Arsenal A > Arsenal C

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele