základní skupiny - skupina A
22.10.2015 21:05 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Fenerbahçe SK - AFC Ajax 1:0

Už už to vypadalo, že se Fenerbahce s Ajaxem rozejde smírně; nakonec však v samém závěru udeřil střídající Fernandao a vystřelil tak Turkům nejtěsnější výhru 1:0. Výsledek to byl jistě zasloužený, navrátilec v amsterdamské bráně Jasper Cillessen se totiž hodně zapotil..

Fener po špatném startu ve skupině nutně potřeboval body, fanoušci ale byli po většinu zápasu dokonale frustrovaní; co nechytil Cillessen, to zkazili přímo domácí střelci, které musel vysvobodit až Fernandao - a to by ještě jeho hlavička po rohu do brány nejspíš nezapadla, nebýt výrazně tečovaná. Žádný krásný gól to vskutku nebyl, i takové se ale počítají.

Oba týmy věděly, že případný neúspěch může s jejich postupovými nadějemi hodně zamávat, a na hřišti to bylo vidět - od začátku se hráči předháněli spíše v tvrdosti a faulech než v kráse předváděné hry. Nakonec ale tempo lépe zachytili domácí a brzy začali svého soka patřičně ždímat. Lazar Marković vypálil krátce po sobě hned třikrát, hostující obrana ale jeho pokusy pokaždé zblokovala; Diegova rána už došla až k Cillessenovi, nizozemský reprezentant v bráně Ajaxu se ale vyznamenal.

O chvíli později pak musel opět zasahovat proti střele krajana Robina van Persieho; to byl skutečně úchvatný zákrok. Ne snad že by Ajax vyloženě bránil a čekal na nejhorší, naopak - také svěřenci Franka de Boera vypadali, že by rádi hráli útočně, jenže Fenerbahce bylo jednoduše lepší. Simon Kjaer mohl v další šanci tečovat Erkinův přímý kop do sítě, zamířil ale těsně vedle, a po půlhodině hry spálil další gólovku van Persie. Hosté za celou první půli odpověděli pouze nemastnou neslanou střelou Nemanji Gudelje.

Bývalý kanonýr Arsenalu a Manchesteru United byl dnes hodně aktivní, střelecké štěstí mu ale nepřálo - neuspěl ani v první šanci druhé půle, i tentokrát byl hrdina Cillessen nad jeho síly. Hostující strážce vychytal také Naniho, načež v 67. minutě dostoupila domácí frustrace vrcholu: Souzův míč zablokoval na brankové čáře Lasse Schöne a balon do sítě neprotlačil ani dorážející Diego.

Oba celky si v závěru vyměnily ještě po jedné šanci - na tu Klaassenovu odpovídal Ozan Tufan - a zdálo se, že zápas spěje k bezbrankovému rozuzlení. Fernandao byl ale proti a s velkou dávkou štěstí nakonec přece jen vystřelil Fenerbahce zasloužené tři body.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vestim divokou remizu...tip X...2:2,3:3

Reagovat
EverlastD

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
Tomtaf

0:2

Reagovat
Manau

Ajax si pojede do Turecka pro remízu. 1:1

Reagovat
Uwe háže buly

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

přání 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Pyroman

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele