základní skupiny - skupina A
10.12.2015 19:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

AFC Ajax - Molde FK 1:1

V Amsterdamu bude hodně smutno, protože Ajax nevyhrál nad Molde a s Evropskou ligou se pro tento ročník loučí. Molde naopak postupuje a dokonce z prvního místa, protože turecké Fenerbahce jen remizovalo!

Domácí Ajax Amsterdam musel vyhrát a ještě spoléhat na to, že Celtic Glasgow porazí Fenerbahce. Nestalo se ale ani jedno. A to přitom Ajax nastoupil do utkání v poměrně silné sestavě. Jeho základní jedenáctka čítala jména jako Cillessen, van Rhijn, Veltman, Klaassen, Gudelj nebo Milik s Fischerem. Hosté přijeli s hráči jako Singh, Gabrielsen, Hussain, Kamara nebo Elyounoussi.

Hned od úvodu se Ajax chtěl tlačit do koncovky, jenže byli to hosté, kteří si málem vytvořili první velkou šanci utkání. Moström našel kolmou přihrávkou Kamaru, jenže toho zastavil zdvižený praporek pomezního sudího. Kamaru hledal o pár minut později také Elyounoussi, ale Kamara ani tentokrát nemířil přesně. Přesto to byl trochu paradoxně právě domácí Ajax, který se dostal do vedení.

K nařízené standardní situaci si stoupl polský šutér Milik, který nastřelil jen hráče před sebou. Míč se však odrazil k van Rhijnovi, který poslal míč centrem do šestnáctky. Tam si jej našel Donny van de Beek a radoval se z první branky!

O chvíli později se k míči dostal Gudelj, který napřáhl asi z dvaceti metrů a sledoval, jak jeho rána končí na břevně! Molde nebylo moc aktivní, ale možná to byl jen dobře připravený záměr. Elyounoussi si o chvíli později přehodil míč a krásně vypálil, ale to ještě Ajax neinkasoval. To ale neplatilo o chvíli později, když obrana Ajaxu neodvrátila dlouhý míč. Toho se zmocnil Harmeet Singh a krásnou ranou srovnal stav utkání!

Krátce před odchodem do šaten se Fischer dostal ke střele, ale ta mu nakonec nesedla podle plánů. Hned po změně stran se do zakončení dostal také Hussain, ale střela to byla slabá a nevýrazná, takže si s ní Cillessen poradil bez problémů. Gudelj zkoušel pálit z velké dálky, ale Ethan Horvath nakonec zasahovat nemusel a jen se ohlédl. Ajax potřeboval alespoň pro svůj dobrý pocit vyhrát, takže se na hřiště dostal i mladý talent Anwar El Ghazi.

Právě k němu se dostal míč jen o pár minut poté, co vstoupil na hřiště a mohl se stát hrdinou. Mladík mířil nahoru k bližší tyči, ale nakonec jen smutně sledoval, jak jeho pokus končí na břevně! El Ghazi byl hodně aktivní a pokoušel se prakticky neustále s nepříznivým vývojem něco udělat, ale nedařilo se mu to. Chybělo mu často štěstí a větší podpora od spoluhráčů. V závěru utkání ještě dostal druhou žlutou kartu záložník Gudelj, takže byl vyloučen. Smutné loučení slavného klubu...

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, uefa.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1...2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
EverlastD

3:0

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Stiksxx

Klobouk dolu před tebou. Měl bys vsázet na přesné výsledky. Aspon nizozemských klubů. V útery nás za kurz 7,1. Dneska Ajax za kurz 9. Za kilčo bys měl 6.390. Neni to škoda?

Reagovat
smazaný uživatel

skoda to je a takhle kdyz to tady placnu na ef to zrovna vyjde, ale realita je bohuzel jina

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
San Iker

Ajax nepostup To má ten dobytek za to, že nevezme Černýho ani na lavičku, přičemž nebejt jeho, tak ani nevyhráli na Celticu

Reagovat
Stiksxx

Tak jsem viděl druhou půli a až na dvě hezké šance El Ghaziho nuda. Kromě nastavení a strkanice.. Nemůžu se zbavit domněnky, že EL je těžší než LM. Sám vím, o čem mluvím.

Reagovat
smazaný uživatel

proto jsme vás pustili

Reagovat
smazaný uživatel

van Taktik?

Reagovat
smazaný uživatel

tak to muntd moze ist teda kade lahsie

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele