základní skupiny - skupina D, 1. kolo
18.09.2014 19:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Red Bull Salzburg - Celtic FC 2:2

Salcburk ani na čtvrtý pokus v řadě nedokázal zvítězit, ovšem na rozdíl od předchozích tří utkání tentokrát proti Celticu alespoň vydoloval bod za remízu 2:2. Skotský celek v utkání dvakrát vedl zásluhou Wakasa s Brownem, ovšem favorizovaní domácí vždy nedlouho poté srovnali.

Pro ghanského reprezentanta Wakasa, jenž v Celticu hostuje z ruské Kazaně, navíc šlo o debut v novém dresu. Za vytrvalou snahu trenéra Deily přivést jej do Glasgow se Mubarak Wakaso odvděčil záhy, když hned ve čtrnácté minutě pohotově po Commonsově rychlé a skákavé přihrávce přízemní ranou překonal Petera Gulacsiho.

Rychlý gól do vlastní sítě bylo přesně to poslední, co si Salcburk po své mizérii posledního měsíce přál, a následných dvacet minut se domácí příznivci neměli pořádně čeho chytit. Devět minut před koncem první půle však Kevin Kampl našel v náběhu Alana a ani last minute zákrok Efeho Ambrose nestačil k odvrácení vyrovnání, naopak ještě změnil dráhu letu míče a znemožnil Craigu Gordonovi jakkoli zasáhnout. Máslo na hlavě měl ovšem především Jason Denayer, jenž během této gólové akce nešťastně podklouzl. Není holt náhodou, že Celtic neudržel ani jedno čisté konto v posledních šesti soutěžních zápasech.

Po změně stran se zdálo, že další zásah Salcburku je pouze otázkou času, když Gordon musel předvést kvalitní dvojitý zákrok při ráně Sabitzera a hlavičkové dorážce Alana. Přesto se znovu míč objevil v síti na straně druhé. Ani Rakušané totiž nedisponují poslední dobou zodpovědnou defenzivou, což ukázali nedůsledným dostoupením kapitána Scotta Browna, jehož ránu z třiadvaceti metrů smolně tečoval Ramalho, až nakonec zapadla do pravého horního růžku branky.

Možná by Celticu znovunabyté vedení proti leckterému soupeři již vydrželo až do konce, ovšem ne proti Jonathanu Sorianovi. Španělský ostrostřelec, který si stejně jako loni drží neuvěřitelné střelecké statistiky (momentálně čtrnáct zásahů ve dvanácti zápasech), se totiž po faulu Izaguirreho postavil k přímému kopu z dobrých šestadvaceti metrů a překrásnou ranou přes zeď srovnal na konečných 2:2.

Autor: Martin Kantor / bbc.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 (Soriano, Alan - Commons)

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

to jako fakt ten kurz jo

Reagovat
Sotuen

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

lákavý kurz aspon na x2 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele