základní skupiny - skupina H, 1. kolo
18.09.2014 21:05 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Lille OSC - FK Krasnodar 1:1

Ne, v Evropské lize se prostě francouzským týmům dlouhodobě nedaří. Ukázalo se to i dnes - Saint-Étienne remizovalo v Ázerbájdžánu, Guingamp dostal nařezáno ve Florencii a zklamalo také Lille, které před vlastními fanoušky uhrálo pouze remízu 1:1 s ruským FK Krasnodar.

Dogy sice momentálně vedou tabulku Ligue 1, dnes však musely dotahovat náskok poté, co se nečekaným gólem prosadil Ricardo Laborde. Svěřenci Reného Girarda však ukázali, že umí soupeře zatlačit, a po hodině hry vyrovnával povedeným přímým kopem Simon Kjaer.

Překvapivě byl v součtu šancí nakonec lepší Krasnodar, jenže Ari dnes zkrátka neobul střelecké kopačky. První příležitost zápasu si připsal belgický klenot Divock Origi, jeho rána z dobré pozice však mířila mimo. A pak, ve 35. minutě, zničehonic vedli hosté - pas obránce Artura Jedrzejczyka byl odkloněn do cesty Odilu Ahmedovi, který patičkou našel Labordeho. Tomu se střela sice ideálně nepovedla, míč se však šťastně odrazil od bránícího Florenta Balmonta a zapadl za záda Vincenta Enyeamy.

Těsně před pauzou musel nigerijský gólman hasit další šanci Andrease Granqvista, zatímco Laborde ve snaze zdvojnásobit svůj střelecký účet pálil mimo. Prohrávání o poločase samozřejmě nebylo součástí domácích plánů, a do druhé půle tak hráči vyběhli jako polití živou vodou, což mohl následně stvrdit vyrovnávací trefou další mladíček Marcos Lopes (gólman Andrej Dikan však byl na místě a jeho pokus dobře zlikvidoval).

Zlepšený výkon po obrátce tak přinesl ovoce až v 61. minutě - Gazinskij fauloval Balmonta, k rozehrání přímého kopu z nějakých pětadvaceti metrů se postavil Kjaer a napálil míč přímo do levého vinglu Dikanovy klece. Jenže namísto stupňování tlaku přišly další šance na druhé straně - s Arim si musel poradit mrštný Enyeama, Wanderson zase z okraje vápna pálil mimo. Finální příležitost pak zahodil opět Ari, jehož hlavička zblízka domácího gólmana neohrozila. Oba celky se v závěru zápasu hnaly za vítěznou trefou, ta však ani na jedné straně nepřišla.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Sotuen

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

g/g takže 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 padne červená

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele