základní skupiny - skupina B, 5. kolo
28.11.2013 21:05 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Černomorec živí naději, Dinamo skolil v závěru

Černomorec je stále ve hře o třicet dva nejlepších Evropské ligy. Důležité utkání s Dinamem Záhřeb, které už na postup myslet nemohlo, se pro něj nevyvíjelo vůbec dobře. Přesto se domácí nevzdali a díky skvělému finiši nakonec získali tři body. O druhém místě se tak rozhodne až v závěrečném kole.

Domácím samozřejmě rovněž hrál do karet výsledek ze Sofie, kde Ludogorec i podruhé ve skupině porazil favorizované PSV a upevnil si pozici lídra. Eindhovenský klub tak má v současné chvíli totožný počet bodů a v posledním klání přivítá právě Oděsu. Ta v Nizozemsku musí vyhrát, jinak se s evropskými poháry rozloučí.

Ukrajinský tým se mohl ujmout vedení. Riera si nejdříve uklidil na svém písečku, poté našel parádně útočníka Dja Djedjého, jenž však neusměrnil svou hlavičku tak, jak by si představoval. Naopak ve 20. minutě udeřil soupeř. Pinto utekl Kutasovi, přihrál zprava do vápna, odkud míč na vzdálenější tyč uklidil z první Bečiraj.

Dinamo hrálo od té doby daleko více v pohodě, bylo vidět, že není pod žádným tlakem. Další možnost na navýšení měl Halilovič, větší tutovku si pak vytvořil znovu neúnavný Bečiraj, který si naběhl na dlouhý pas a ocitl se sám před gólmanem Bezotosnyjem, toho ovšem trefil trestuhodně jen do ramene.

Ve druhém poločase se dá označit za klíčovou dobu posledních 13 minut. Souboj Bečiraj versus Bezotosnyj se totiž v ten moment opakoval a znovu z něho vyšel úspěšně domácí brankář. Ihned na to se střídající Didenko hnal do brejku a jeho střela byla zablokována do zámezí. Z rohového kopu Černomorec vyrovnal.

Naději na vítězství dal svému mužstvu nejlepší šutér Antonov. Berger totiž centr na bližší tyč prodloužil za sebe do malého vápna, odkud se celkem pohodlně skórovalo. Obrat v první minutě nastavení dokonal Didenko, tentokráte Prijomov na zadní tyči předskočil svého soupeře a jeho spoluhráč na brankové čáře doklepl míč hrudí do sítě.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
HullCity

Řekl bych,že zápas proti Šachtaru je pro Odesu důležitější,proto tipuji remízu 1:1.

Reagovat
HullCity

Tak hlavně,že to nakonec nevypustili,ale proti PSV se musí vyhrát,což šance je,protože jejich forma je letos hodně nevyrovnaná,ale také je zapotřebí si pamatovat,jak to dopadlo u nás doma...ale každopádně jsem rád za tyhle 3 body!

Reagovat
smazaný uživatel

Odesa ma jeste sanci na postup, v PSV muze i vyhrat a Dynamo ne, takze 1, 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
HullCity

Kdo se směje teď?

Reagovat
smazaný uživatel

1 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Didenko, to je nějakej expert na střílení gólů v 90. minutě

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele