základní skupiny - skupina D
20.09.2012 19:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - Club Bruggy 4:0

Bordeaux vkročilo do evropské sezony výborným způsobem, když doma rozstřílelo soupeře z Brugg poměrem 4:0. Gillotův tým tak potvrdil, že se s ním jednoznačně musí počítat.

Les Girondins vedli již po poločase o dvě branky, o které se postarali Ludovic Sané a Yoan Gouffran. Ve druhé půli nejprve vlastním gólem zvyšoval střídající Bjorn Engels, a skóre na konečnou cifru upravil brazilský záložník Jussie.

Že půjde o jednostranné utkání dávali domácí najevo už od prvních minut, a postaral se o to český záložník Jaroslav Plašil, s jehož střelou si musel poradit hostující gólman Bojan Jorgačević. V deváté minutě se o totéž střelou z vápna pokoušel kanonýr Cheick Diabaté, ale Jorgačevićovy rukavice zatím odolávaly.

A francouzský celek útočil dál. Gólman Brugg sice ještě dokázal vykopnout krátkometrážní ránu Gouffrana, ale z následujícího rohu už Bordeaux udeřilo. K rozehrání se postavil tradiční exekutor Plašil a Sané ukázal, proč je platným hráčem na standardní situace - 13. minuta, 1:0.

Pokud by si někdo myslel, že gól do té doby mátožné Bruggy probere, mýlil by se. Do jejich obrany totiž hned vzápětí vtrhl Henri Saivet a nabil Diabatému, jenže malijský útočník přestřelil. Ve 27. minutě se Diabaté pro změnu převtělil do role nahrávače, a ta mu sedla výborně - Gouffran zblízka uklidil jeho pěkný pas do brány - 2:0.

Ani po poločase se Bruggy neoklepaly a ve 47. minutě už prohrávaly o tři branky. Engels, který přišel na hřiště na druhou půli, aby zalátal děravou obranu hostí, totiž hned při svém prvním doteku s míčem srazil Trémoulinasův centr za záda bezmocného Jorgačoviće - 3:0.

Saivet se následně pokoušel zvyšovat dalekonosnou střelou, ale hostující gólman ji vynikajícím zákrokem vyrazil. Belgičané však na hřišti plnili roli pouhých sparingpartnerů, což se naplno ukázalo v 66. minutě, kdy jim poslední hřebíček do rakve zatloukl Jussie. Mariano vtrhl po pravé straně do útočného pásma a předložil brazilskému borci nabídku, která se neodmítá - 4:0.

Jorgačević následně ještě zachránil svůj tým od katastrofálního debaklu zákroky proti střídajícím Sertićovi a Marangemu. Jedinou šanci hostí zaznamenal až v nastaveném čase (!) Maxime Lestienne, ale jeho přímý kop se mezi tři tyče nevešel. Bordeaux tak naprosto zaslouženě zaznamenalo drtivé vítězství.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (21)

Přidat komentář
HullCity

1:0...Pro Bordeaux celkem lehká skupina.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2 sympaticke kluby hraju prave proti sebe 2:2

Reagovat
Ronaldo.com

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1...2:1

Reagovat
KingMaster13

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1, tady očekávám lehké překvapení....

Reagovat
smazaný uživatel

X2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
MagpeCZ

3:2

Reagovat
Sotuen

1:2

Reagovat
pedro-pedro

Zajímavý zápas čekám dominanci obran Bruggy překvapí a odvezou si bod za remízu 1:1

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele