semifinále - odvety
02.05.2013 21:05 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Chelsea si postup pohlídala. Basilej porazila i podruhé

Chelsea zvládla odvetu s Basilejí, švýcarského soupeře porazila 3:1 a ve finále Evropské ligy se utká s Benfikou, která po stejném výsledku vyřadila Fenerbahce. Na Stamford Bridge rozhodl úvod druhé půle, gól do šatny Blues nepoložil a sedm minut po změně stran už Chelsea vedla. Skóre uzavřel fenomenální střelou do šibenice David Luiz.

Na Stamford Bridge se vše odehrávalo prakticky podle plánu. Chelsea držela otěže utkání pevně v rukou, soupeře i přes jeho snahu přehrávala a k dokonalosti chybělo pár centimetrů, když Lampardovu střelu zastavila tyč. Mosesova dorážka pak postrádala razanci. Další gólovku zastavil Sommer, který Torresovu ránu po narážečce s Hazardem konečky prstů vyrazil na roh.

Obrovskou příležitost na otevření skóre měl i Ramires. Eden Hazard čaroval na brankové čáře, patičkou předal míč Mosesovu, jehož pas ovšem brazilský záložník prakticky přihrál Sommerovi do náruče.

Basilej v průběhu duelu zahrozila až šest minut před přestávkou, když ještě Salaha parádně vychytal Čech; v nastaveném čase úvodního dějství ovšem na jeho pokus nedosáhl. Selhání defenzivy Chelsea využil Stocker, jenž našel volného útočníka Basileje za obranou a ten nikým neatakován uklidil míč do sítě - 0:1.

Gól do šatny dal Basileji naději na obrat nešťastného duelu ve Švýcarsku, jenže Chelsea po změně stran "hrábla" a ukázala, že když pracuje na sto procent, těžko ji někdo zastaví v cestě za titulem. Dvacátým gólem ve všech soutěžích vyrovnal Fernando Torres, když dorazil Lampardovu střelu do Sommerovy branky - 1:1.

Už za dvě minuty Blues dokonce vedli. Moses zahájil akci, po tečované střele Torrese se opět dostal k míči před Sommerem a nadvakrát otočil skóre - 2:1. A obrat dokonal David Luiz - střelou, jež zvedla diváky ze sedadel na dlouho dobu. Po akci Hazarda sklepl Lampard míč právě excentrickému Brazilci a ten placírkou z říše snů svoji slabší levou nohou vymetl šibenici - 3:1.

Tehdy už bylo vlastně rozhodnuto a Chelsea nerozhodila jak dělovka Freia trefující břevno, tak tečovaná rána Diaze, kterou Čech skvěle vyrazil. Změnu skóre pak nepřinesl ani Oscar s Torresem; oba shodně ztroskotali na Sommerovi.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (410)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele