základní skupiny - skupina I, 1. kolo
15.09.2011 21:05 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Atlético Madrid - Celtic FC 2:0

Atlético Madrid dokázalo v domácím prostředí zvítězit bez větších obtíží nad skotským Celticem, nicméně výrazně mu pomohla branka už ve 3. minutě hry. Španělský favorit skupiny tak splnil první zkoušku a Celtic opět ukázal, že v porovnání se špičkovými evropskými celky prostě nestačí, i když v nedávné době se třeba ještě probojoval i do osmifinále Ligy mistrů. Ty časy jsou už ale dávno pryč.

Celtic se sice dlouhou dobu snažil vyrovnat a byl velice blízko důležité trefě, jenže v polovině druhého poločasu jeho plamínek naděje definitivně shořel. Hned v úvodu po rohovém kopu Ribase Diega podskočil balón Glenn Loovens a svou hlavu přesně namířil Radamel Falcao Garcia, jenž poslal balón za bezmocného gólmana Frasera Forstera, který zůstal přikován na brankové čáře. Jeden z hostujících obránců se snažil balón hlavou vytěsnit, bylo však pozdě.

V 6. minutě ale předvedl skvělou kombinaci také Celtic. Georgios Samaras naprosto neuvěřitelně přeběhl šedesát metrů, obešel mezi tím tři obránce, navíc díky jeho skvělé nahrávce šli domácí do protiútoku dva na jednoho. Jenže zakončující Gary Hooper dostal přihrávku na paty a balón se mu zamotal mezi nohama, proto už nedokázal přesně vystřelit. Následně na druhé straně dobře pálil Diego, gólman Forster ale dokázal míč vyrazit.

Hned v první minutě druhého dějství mohlo být srovnáno, naprosto fantasticky z dobrých pětadvaceti metrů vypálil Ki Sung-Yueng a jeho balón by zapadl přímo pod břevno, gólman Thibaut Courtois ovšem fantasticky konečky prstů nadzvedl jeho ránu nad břevno. A na druhé straně vzápětí přišel trest. Na levé straně všem unikl Arda Turan a dostal se úplně osamocen až do vápna, obrana Celticu opravdu naprosto vyhořela.

Tiranovi se pak už jen stačilo podívat a poslal přihrávku do druhé vlny Diegovi, který technickou ranou zamířil k tyčí a od ní balón skončil v síti - 2:0. Čtvrt hodiny před koncem pálil zblízka osamocený Arda Turan, jenže jeho stoprocentní příležitost vyrazil Forster na břevno a od něho skončil balón v zázemí. V dresu Celticu ještě v samém závěru pálil o pár decimetrů nad Baram Kayal, výsledek utkání se už ale nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Celtic se dostal do EL na ukor Sionu...preji aby Atletico vyhralo...tip 1...3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Atletico

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

Celtic se dostal do EL neprávem, tudíž doufám, že dostane na p*del. Tip: 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

ta skupina je hrozně vyrovnaná přeji atleticu a hlavně falcaovi aby vyhrály

falcao

Reagovat
Messi14

nejsou ženský

Reagovat
smazaný uživatel

Celtic a vůbec celý skotský fotbal šel strašně dolů, tady by Atlético nemělo mít nejmenší problém. 3:0.

Reagovat
staimy

Celtic si v posledních 2 zápasech zvedl psychiku, navíc se dostal ikdyž ne fotbalově do evropský ligy, což mu na sebevědomí taky neubere, ovšem na Atletiko to stačit nebude a ani defenzivní styl nezabrání porážce tipuju 1:0.

Reagovat
Veselac

X 1:1

Reagovat
opretis

neni forlan takze

Reagovat
smazaný uživatel

ako som sa uz presvedcil..futbal nekedy nema logiku...ale keby mal mat tak dneska atletico vyhra s hcp videl som par zapasov celticu v ich lige...katastrofa..ale na take timy jak je inverness atd to vacsinou staci...celtic a rangers uz su neni co byvali..kupuju neznamych hracov,kvalita slaba...podla mna najvacsia tutovka dnesneho dna....ale uvidime no...

Reagovat
smazaný uživatel

rozhodně nejtěžší skupina, konkurovat může snad už jenom E

Reagovat
smazaný uživatel

2-0 ... Falcao 2x

Reagovat
smazaný uživatel

skoro :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele