čtvrtfinále - 1. zápasy
07.04.2011 21:05 CET
5 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Porto - Spartak Moskva 5:1

Porto na domácí půdě rozprášilo Spartak Moskva 5:1 a prakticky si tak zajistilo postup do semifinále Evropské ligy. Na pohodlné výhře se nejvíce podílel útočník Falcao, který zaznamenal hned tři branky, na další gól navíc přihrál. I přes pět obdržených branek odehrál skvělý zápas stoper Spartaku Marek Suchý.

Porto bylo lepším týmem, a tam zvítězilo zaslouženě, rozdíl ve skóre je však zřejmě až příliš veliký. V samotném úvodu utkání totiž byli hosté z Moskvy lepší a vypracovali si i první velkou šanci, jenže Welliton nedal. Domácí se snažili své útoky táhnout převážně před pravou stranu, kde však perfektně Hulka bránil Makejev a nepouštěl největší hvězdu soupeře do nebezpečných situací.

A tak to svěřenci kouče Boase museli zkusit po straně levé a tato snaha přinesla ovoce. Na nádherný prudký centr Alvara Pereiry si totiž naskočil Falcao a i přesto, že byl v těžké pozici, dokázal chladnokrevně skórovat. Hosté se snažili odpovědět dalekonosnými ranami Alexe, Helton si však poradil a do kabin se tak šlo za nejtěsnějšího vedení Porta.

V padesáté třetí minutě se ke své jediné střele zápasu probojoval Marek Suchý, jeho hlavička ale neskončila mezi třemi tyčemi. Přesně po hodině hry dostali domácí možnost rozehrávat standardní situaci z výhodné pozice pro leváka, k míči se tedy automaticky postavil Hulk, jeho nádherná technická střela však trefila pouze břevno! Již o pět minut později se ale domácí dočkali podruhé, Fucileho přetažený centr krásně zpracoval Falcao hrudí přesně pro Varelu, který si nelámal hlavu a prudkou ranou skóroval.

To nebylo rozhodně všechno, již o dalších pět minut později odcentroval od rohového praporku Moutinho, na jeho krásný míč si naskočil stoper Maicon a s přispěním tečí gólmana Dikana a obránce Kirilla Kombarova zvýšil již na 3:0. Na tento gól dokázal Spartak bleskově odpovědět, střídající Dzjuba si všiml na pravé straně úplně volného Kyrilla Kombarova a ten se tváří v tvář Heltonovi nemýlil.

Ten pak zachránil Porto od problémů, když vyrazil obrovskou šanci Alexe. Potřebné oživení hry domácích přinesli střídající Rodriguezové. James nádherně z voleje nahrával Falcaovi, ten však v obrovské šanci špatně zpracoval a o gól se připravil. A druhý Rodriguez, Cristian, pět minut před koncem z levé strany krásně odcentroval mezi hostující obránce na Falcaa, který z první prostřelil Dikana. V osmaosmdesáté minutě přišla smutná chvíle pro Marka Suchého, ten totiž za "faul" na Falcaa uviděl žlutou kartu a přijde tak o odvetu v Moskvě.

Nejlepší hráč zápasu Falcao pak v nastaveném čase dokonal hattrick, když si naskočil na Belluschiho centr z volného přímého kopu a uzavřel skóre na konečných 5:1 pro Porto.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (13)

Přidat komentář
PePiG7

2-0 Falcao,Guarin

Reagovat
smazaný uživatel

doufam teda mam vsazeno a to je posledni zapas zatim mám vše

Reagovat
Tomtaf

4:1

Reagovat
Losinho

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
FCBjhonysFCB

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 Falcao, Falcao, Hulk

Reagovat
smazaný uživatel

Hulk 3 :) 3:0

Reagovat
AnthonyR

2:1 Za Porto skórují Hulk a Varela, za Spartak dá gól Ibson-kmenový hráč Porta- bude se chtít ukázat

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Chlapi, ví někdo, proč maj kouči Porta ty pásky na rukách, míval to i Jesualdo Ferreira, to sem si myslel, že to je jen jeho rituál, ale asi ne, dík

Reagovat
smazaný uživatel

Letošní Porto

Reagovat
smazaný uživatel

jeden z top výkonů Porta letos

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele