základní skupiny - skupina F
30.09.2010 19:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Fotbalisté CSKA nabalili Spartě na cestu domů tři branky

Pražská Sparta nedokázala v Evropské lize výsledkově navázat na vítězství s Palermem, v Chimkach podlehla domácímu CSKA 3:0. Přitom utkání bylo dlouho vyrovnané, Armějci se střelecky prosadili až v poslední dvacetiminutovce.

Sympatický první poločas odehrála Sparta na půdě favorizovaného CSKA. Letenští měli hned v úvodu dvě velké šance, Kucka se uvolnil v pokutovém území, ale obránce Ignaševič míč na poslední chvíli tečoval nad branku. Obrovskou příležitost měl Václav Kadlec, který se dostal za záda obraně CSKA, sám před Akinfejevem ale selhal.

Výkon armádního CSKA nebyl ideální, ruské mužstvo působil ospalým dojmem a nechávalo Spartě až příliš mnoho prostoru. V 31. minutě Adiaba našel Wilfrieda, ale útočník Pobřeží Slonoviny byl moc blízko brankáři Akinfejevovi, který tak jeho šanci lapil.

V závěru poločasu se probudili i fotbalisté CSKA. Seydou Doumbia ve 41. minutě po povedené individuální akci krásně vysunul svého útočného parťáka Vágnera Lovea, ale Brazilec v nájezdu na zkušeného Blažka nevyzrál. O dvě minuty později si na chytrý pas Mamajeva naběhl za obranu González, ale Chilanovi se ve vyložené pozici nepovedlo zakončení.

Po změně stran se už fotbalisté Sparty k útočení příliš nedostávali a spíše se bránili útočným výpadům CSKA. Nutno dodat, že dlouho úspěšně. Navíc v 67. minutě se v pokutovém území Moskvanů skvěle uvolnil Kucka, ale zakončení levou nohou mu nesedlo.

Poslední dvacetiminutovka zápasu však odehráli hráči CSKA ve velkém stylu. V 73. minutě nechala obrana Sparty při rohovém kopu na zadní tyči zcela volného Berezuckého, který hlavou vrátil míč do ohně, kde si na něj naběhl volný Doumbia a pohodlně míč dopravil do sítě.

V 83. minutě přišla pro Spartu další rána. Brabec zahrál v souboji s Doumbiou rukou a kopala se penalta. Tu bezpečně proměnil záložník Mark González. V 86. minutě uzavřel gólový účet utkání opět aktivní Doumbia, který si naběhl za obranu na krásnou kolmici střídajícího Dzagojeva, obehrál Blažka a oslavil spolu s jásajícími fanoušky CSKA třetí brankou v síti pražské Sparty.

Letenští dnes prohráli o tři branky, ale vrací se do Prahy se vztyčenou hlavou. S favorizovaným soupeřem dlouho drželi krok a na jejich dnešním výkonu se dá stavět. Svěřenci trenéra Josefa Chovance se však musí vyrovnat hrubých individuálních chyb, kterých se dnes dopustili. Vyspělá evropská mužstva, jako dnes CSKA, je umí potrestat.

Autor: David Kubáň

Komentáře (650)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele