základní skupiny - skupina L
21.10.2010 19:00 CET
1 : 3
(0:1)
Stadión:
Inönü, Istanbul

Reportáž

Beşiktaş JK - FC Porto 1:3

Divoký zápas se sehrál v Istanbulu, kde místní Besiktas přivítal portugalské FC Porto. Domácí fanoušci však moc důvodů k radosti mít nemohli, neboť BJK doma podlehl 1:3. A to alespoň čestný gól zařizoval ve druhé minutě nastavení Bobo. Hostům tři body kazí fakt dvou červených karet. První obdržel Maicon, druhou Fernando Reges. V sestavě Besitkasu se představil i Čech Tomáš Zápotočný.

Domácí i bez opor Ricarda Quaresmy a Gutiho vstoupili do střetnutí celkem dobře, hlavičku Nihata ze 3. minuty musel s vypětím všech sil likvidovat gólman Helton. Jenže ve 26. minutě obdrželi první branku. Rohový kop Fernanda Belluschiho našel ve vápně hlavu Falcaa, jenž dokázal zamířit na vzdálenější pravou tyčku, kde brankář Arikan neoperoval.

Tabata mohl záhy vyrovnat z přímého kopu, pozorný však byl i nadále Helton, který vyrážel na rohový kop. Ve 44. minutě šlo Porto do desíti hráčů. Maicon fauloval v tutovce Boba a rozhodčí Gómez vytáhl z kapsičky červenou kartu.

Porto však v 59. minutě navýšilo vedení z rychlého brejku. Dlouhá přihrávka Jorgeho Rolanda si našla nabíhajícího Hulka, jenž perfektně prostřelil Arikana. Hotovo bylo dvanáct minut před koncem, kdy si Hulk narovnal míč na levačku a nekompromisně zamířil do pravého horního rohu.

Poslední dvě minuty hráli hosté dokonce o devíti, Fernando Reges totiž zahrál rukou, a protože dostal druhou žlutou kartu, uviděl pochopitelně hned barvu červenou. Besiktas řadu gólovek nakonec proměnil v alespoň jeden gól v nejnevhodnější chvíli, když už se o ničem nerozhodovalo. Tabata ve vápně našel Boba, jenž z úhlu v pohodě zamířil po zemi ke vzdálenější tyči.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Tomtaf

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

skoro

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim ze Porto si odveze aspon bod...neprohra hostu

Reagovat
smazaný uživatel

Prej Jorge Rolando

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele