základní skupiny - skupina H
02.12.2009 19:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

FC Twente - Fenerbahçe SK 0:1

Fotbalisté Twente nepotvrdili svou suverénní pozici z ligy a v domácím prostředí podlehli silnému tureckému Fenerbahce, avšak díky remíze v druhém zápase je jejich naděje na postup stále hodně reálná. Na závěr totiž jede Twente na rumunskou půdu, kde se utká se Steauou, která už šance na postup ztratila. A pokud Tiraspol neporazí právě postupující Fenerbahce, bude mít stvrzený postup do další fáze i přes případnou porážku.

O výsledku rozhodla poslední dvacetiminutovka, kde se za hosty trefil Lugano, jinak byl zápas po celý průběh hodně vyrovnaný s útočnými choutkami obou mužstev. K vidění byly i velké parády, Alex totiž zaskočil za gólmana a vykopl z brankové čáry pokus protihráče, který měl před sebou zívající klec a dost času se rozhodnout, kam balón umístí. Bohužel pro Twente se rozhodl špatně.

V první půli sice měli více ze hry domácí, jenže velké možnosti si spíše připravil turecký výběr. Nejvíce prověřoval obranu Twente Daniel Guiza, který hned po hvizdu nebezpečně hlavičkoval, gólman Sander Boschker však s pomocí Davida Carneyho balón odvrátili. Po dvaceti minutách se poprvé ukázal brazilská hvězda Roberto Carlos, nicméně ani on proti Boschkerovi neuspěl.

Po více jak půl hodině se musel Boschker opětovně vytáhnout a vytěsnil dobrou ránu Alexe z 20 metrů. Těsně před pauzou mohl otevřít skóre domácí Perez, avšak nedokázal balón mezi tři tyče usměrnit. Na začátku druhé části se pokusil překvapit Ronnie Stam, byl ale neúspěšný stejně jako na druhé straně Mehmet Topuz, kterého snadno vychytal Boschker. V 70. minutě dokázal Boschker ještě zlikvidovat hlavičku Guizy po centru Carlose, o něco později byl už ale krátký.

Po rohovém kopu Alexe trefil levý horní roh Lugano a Boschker se opravdu natahoval marně. V závěru zápasu sice Twente přitlačilo a mělo několik možností, tu závěrečnou spálil Blaise Nkufo a branku netrefil. Oči se tak upírají do Rumunska, avšak pokud Fenerbahce nepředvede zcela katastrofální výkon a se Šerifem neprohraje, bude mít Twente pokoj.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
Tomtaf

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Fenerbachce neprehra tipX

Reagovat
smazaný uživatel

no babo rad...asi bych dal 1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

stoch to udela

Reagovat
smazaný uživatel

2.1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

X 1 - 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele