základní skupiny - skupina A
17.09.2009 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Temešvár uhrál v Amsterdamu nečekanou remízu 0:0

Nizozemci si jistě svůj start do Evropské ligy představovali jinak. Remízová premiéra s Temešvárem nemohla uspokojit ani fanoušky, ani samotné fotbalisty slavného holandského celku.

Tým Martina Jola měl evidentně více ze hry, přestřílel svého soupeře a měl i daleko více brankových příležitostí, cestu za brankáře Temešváru Costela Pantilimona ale ani to nepřivedlo.

Na začátku utkání to ale ještě domácí borci netušili. Hned v úvodu se ke střeleckému pokusu odhodlal Luís Suárez, jeho lehkou střelu ale bez větším problémů zachytil Pantilimon. V další příležitosti se objevil Aissati. Ten si naskočil na rohový kop De Zeeuwa, jeho střelu ale nakonec zblokoval Dan Alexa. Ve 21. minutě napřáhl zpoza pokutového území Siem De Jong, mířil ale vedle levé tyče Pantilimonovy brány.

Hosté se prakticky za celý poločas nedostali do žádné výrazné příležitosti, brankáře Stekelenburga ale ohrozili hned zkraje druhé půle. Alexandru Curtean z dvaceti metrů napálil míč na branku Ajaxu a Stekelenburg se musel hodně rychle poroučet na zem. To bylo ale od Rumunů na dlouhou chvíli opět všechno. Po hodině hry stříleli z úctyhodných vzdáleností De Jong i De Zeuuw, ani jeden ale brankáře Pantilimona nepřekvapil a skóre 0:0 tak stále smutně čekalo na prvního střelce.

Další šance se urodila z dalšího rohu. Ten zahrával opět aktivní De Zeeuw, na míč dosáhl hlavou Verthogen, už ho ale nedokázal umístit směrem do branky. Martin Jol se snažil oživit ofenzivu svého týmu dvěma střídáními. Rekordní posila Miralem Sulejmani přišla na hřiště místo Bakircioglua, o pár minut později z hřiště odcházel zklamaný Aissati. Nahradil ho nažhavený Rommedahl.

Ani to ale domácímu týmu k lepší koncovce nepomohlo. Hráči v bílém se tak museli stále častěji uchycovat k dalekonosným pokusům. Jeden takový opět vyslal De Jong. Následně se činil i Urby Emanuelson. Ani jeden z hráčů ale na dnes skvělého Pantilimona nestačil. Ke konci zápasu ještě několikrát pálil De Jong, Sulejmani a Suarez, ani jeden se ale, jak ostatně ukazuje skóre zápasu, již neprosadil.

Autor: Anna-Marie Kroupová / itv.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Tomtaf

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Ajax by měl vyhrát

Reagovat
Sotuen

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
afc ajax

škoda chlapci najbližšie to bude lepsie

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele