základní skupiny - skupina E
04.12.2008 20:45 CET
3 : 2
(2:2)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Portsmouth FC 3:2

Fotbalisté favorizovaného Portsmouthu nedokázali vyhrát ani potřetí za sebou a v pohárech pro tento rok končí. Přitom na půdě Wolfsburgu to chvíli vypadalo, že by si hosté mohli odvézt všechny tři body, nakonec ale neudrželi těsně vedení a z Wolfsburgu tudíž odjíždějí s prázdnou.

Zkraje utkání udeřil muž, který zlobí celou německou Bundesligu. A i když hosté slibovali, že si na něj dají pozor, nakonec svůj slib po necelých třech minutách nesplnili. Bývalý teplický zabiják Edin Džeko udeřil po přihrávce Christiana Gentnera, když z levého koutu pokutového území vypálil opravdu nekompromisně - 1:0. Džeko se během úvodní desetiminutovky dostal do dalších dvou příležitostí, ani jednu tentokrát neproměnil.

Jenže hned po jeho akcích přišlo brzké vyrovnání, skórovala jedna z největších hvězd anglického výběru - Jermain Defoe. V 11. minutě našel Defoa ve vápně Armand Traore, ten pak nízkou střelou doprostřed branky zakončil - 1:1. Hned za další tři minuty byli hosté ještě veselejší, ránou z 20 metrů do pravé šibenice se představil francouzský středopolař Arnold Mvuemba.

Šancemi se opravdu nešetřilo, na straně domácích stále hrozil Džeko, v opačném gardu oponovali Traore s Defoem. Vyrovnání přišlo přesně v polovině první části, podobně jako u druhého gólu Portsmouthu rozvlnil krásně síť střelou těsně za vápnem do pravého horního koutu Christian Gentner a na stadionu bylo opravdu rušno. Hra se následně celkem uklidnila, za zmínku stojí pouze rána Mismoviče.

Zajímavě začal též druhý poločas, v permanenci byli všichni útočníci na hřišti, duel ovšem rozhodla další bosenská star -Zvjezdan Misimovič. V 74. minutě ze středu vápna nízkou ranou nedal Jamesovi žádnou naději.

Domácí mohli navýšit skóre v 79. minutě, kdy po faulu Sola Cambella upadl v pokutovém území Džeko, jenže Misimovičovi penaltu perfektně vychytal James. Nicméně hosté se na nápor nezmohli a překvapivě končí. Příště uzavřou vystoupení doma s Heerenveenem, Wolfsburg bude bojovat o prvenství na půdě AC Milán.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Alessandro24

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

jasna 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele