1/16 finále - 1. zápasy
18.02.2009 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Hoarau porazil Wolfsburg 2:0

PSG potvrdilo dobrou formu z několika posledních zápasů a poradilo si i v Poháru UEFA. Na jeho stadion přijel ambiciózní Wolfsburg, ten se ale na konci zápasu musel smířit s prohrou 0:2.

Pro Wolfsburg, který je v Bundeslize těsně za příčkami zaručující účast v evropských pohárech, znamená dvoubrankové manko na svého soupeře veliký problém. Naopak francouzský klub se může těšit z příznivého výsledku, který mu dává veliké šance do odvety. PSG je v Ligue 1 na druhém místě za prvním Lyonem. Na ten ztrácí čtyři body.

Až do 80. minuty se v Parku Princů hrálo bez branek. Poté se ale probudil obávaný kanonýr Hoarau, který dvěma zásahy pohřbil naděje Vlků. První trefa přišla deset minut před koncem, podruhé se aktivní Francouz prosadil v 85. minutě.

První šanci měli hráči PSG. Pancrate nacentroval na Luyindulu, jehož hlavička ale tři tyče minula. Mladá a nezkušená záložní řada domácích pak začala dělat chyby a ke slovu se dostávali spíše hosté z Německa.

V 19. minutě se do šance prodral záložník Riether, který se prosadil po přímém kopu Misimoviče. Jeho rána ale letěla pouze nad branku. Později se z veliké vzdálenosti neprosadili ani Joshua, ani Schindzielorz. Wolfsburg začínal mít v utkání navrch.

Domácí se ale nenechali umlčet a na tlak Vlků odpověděli šancemi ke konci první půle. Nejdříve se neuchytil Hoaraův volej z patnácti metrů, za zády Benaglia neskončila ani střela Pancrateho. Tomu šanci nabídl skvělou přihrávkou Chantome.

PSG nastoupilo do druhého poločasu stejně aktivně, jako skončilo ten první. Z voleje se neprosadil Chantome, následně nevstřelil gól ani Hoarau, který hlavičkoval ze šesti metrů do odkryté branky, ale netrefil. Wolfsburg v této části hry spoléhal hlavně na protiútoky, jeden z nich měl střídající Okubo. Jeho střela ale mezi tři tyče nemířila.

Zasloužený gól Pařížanů přišel deset minut před koncem zápasu. Rothen svým centrem našel přesně hlavu Hoaraua, který tvrdou hlavičkou překonal bezmocného Benaglia - 1:0. Druhý gól vstřelil stejný hráč stejnou částí těla. Z rohového kopu se hlavou opět prosadil Hoarau a dal tak Francouzům velikou naději na postup mezi nejlepších 16 týmů. Ke konci poločasu mohl francouzský kanonýr ještě završit hattrick, jeho dalekonosná střela se ale pouze otřela o tyč.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
Lorcan

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip.: 2:0...................PSG!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tip : 2 : 1

Reagovat
božský John

0:6

Reagovat
onze

Neberes nahodou nejaky fet ? ? ? ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
božský John

Reagovat
irik

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

vsichny ste si věřily ale 2-0 ALLEZ PSG

Reagovat
onze

SUPER ! ! ! Pomali z B-ckom sme ich porazily 2:0 ! MERCI PSG !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele