osmifinále - 1. zápasy
12.03.2009 18:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Galatasaray ubránil v Hamburgu nadějnou remízu

Po prvním utkání v Hamburgu má blíže k postupu Galatasaray, kterému vyšla o něco lépe první půle a Akmanovým gólem šel i do vedení. Po změně stran ale brzy za HSV vyrovnal Jansen a následně byl vyloučen hostující Asik, i přes drtivý tlak domácích se ale na remíze 1:1 již nic nezměnilo.

Úvod střetnutí probíhal ve vysokém tempu, ačkoliv oba celky hrály dosti opatrně. Za domácí zahrozil v prvních 20 minutách jen Trochowski, jehož střela šla nad, na druhé straně měl dobrou příležitost z přímého kopu Lincoln, brankáře Rosta však příliš neohrozil. Takřka po půlhodině hry si vzal slovo opět Trochowski, který po pěkné akci jedovatě vypálil, De Sanctis ale předvedl dobrý zákrok.

Ve 31. minutě hosté ze své první vážnější akce udeřili. Na dlouhý míč se sice nedostal Lincoln, balon se ale od Boatenga odrazil k Akmanovi a ten přízemní střelou, jenž se ještě odrazila od pravé tyče, nekompromisně skóroval. Čtyři minuty nato mohlo být vyrovnáno, když se po zaváhání hostující obrany dostal k míči Petrić, výborného De Sanctise ale překonat nesvedl, což se nezdařilo ani hlavičkujícímu Guerrerovi krátce před přestávkou.

Po ní se ale již srovnat stav domácím povedlo. Ve 49. minutě nacentroval Guerrero na Petriće, ten hlavou prodloužil na Jansena a na jeho tvrdou ránu z voleje byl De Sanctis krátký. Další rána pro Galatasaray přišla o čtyři minuty později, když aktivní Guerrero poslal do úniku Petriće, jejž fauloval Asik a byl poprávu vyloučen. Následný přímý kop Petriće De Sanctis kryl, HSV ale dále pokračovalo v tlaku, což nebezpečná hlavička Guerrera jen dokazovala.

V 63. minutě to na hřišti zajiskřilo, když Turan zajel oběma nohama do Rosta, za což měla následovat další červená, sudí Kassai ovšem selhal a udělil pouze žluté napomenutí. Tři minuty nato mohli být domácí za svou aktivitu odměněni, Trochowského chytře zahraný přímý kop ale De Sanctis vyrazil a dorážku Benjamina zlikvidoval na brankové čáře s pomocí břevna Mehmet. Další série šancí přišla až v závěru, kdy dvakrát střílel v jasné pozici těsně vedle střídající Olić, poté mohl rozhodnout také Trochowski, z voleje ale vypálil vysoko nad a tak hosté již nadějný výsledek udrželi.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Yeeees

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Jasná remíza i bez Meiry a jeho průměrných výkonů.Přesně tak každý je nahraditelný takže 1:1 branka Arda

Reagovat
smazaný uživatel

Tip.: 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat
smazaný uživatel

HSV přeju výhru trofeje... (ještě než začne platit sázka...) ať má Německo body do koeficientu...

Reagovat
smazaný uživatel

baroš ani nenastoupil

Reagovat
smazaný uživatel

baroš měl trest

Reagovat
smazaný uživatel

Bože, ty jsi idiot .

Reagovat
rufus

Reagovat
smazaný uživatel

Než se příště začneš ztrapňovat, tak si zjisti informace, blbe

Reagovat
smazaný uživatel

To nebylo mysleny spatne ale protoze tu byla aneketa kdo bude v tomhle utkani uspesnejsi jestli baros nebo jarolim

Reagovat
smazaný uživatel

bylo myšleno, jako čí tým postoupí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele