základní skupiny - skupina A
23.10.2008 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Twente - Racing Santander 1:0

Nizozemský celek byl v zápase proti španělskému Santanderu lepším týmem a zaslouženě si připisuje tři body. Zápas přesto rozhodla jen jediná branka z úvodu utkání, jejím autorem byl útočník Romano Denneboom.

Twente začalo lépe, když Pedra Munitise obral o míč Eljero Elia, jenže nizozemský útočník následně z akce nic nevytěžil. Elia zlobil dále, hezkou přihrávkou našel spoluhráče N'kufa, jehož dělovku vystřelenou za vápnem musel zneškodnit na rohový kop až gólman Coltorti. Twente se nakonec ujalo vedení o chvíli později v sedmé minutě, Perezův centr zužitkoval hlavou Denneboom.

Santander domácím dovoloval i nadále útočit, a tak Nizozemci stále dominovali. Svůj náskok mohli navýšit. Perezův pokus ve 23. minutě po přihrávce Brama likvidoval až Coltorti.

Jose Ramon Lopez Muniz nebyl s výkonem svého mužstva v prvním poločase vůbec spokojený, a proto udělal dvě změny. Racing nakonec ohrozil brankáře Twente Boschkera až po hodině hry. Bedia zleva našel svým centrem v pokutovém území Tchiteho, jenže ten střílel pouze do připravených rukavic Boschkera. Domácí Perez následně pálil k bližší tyči a gólman Coltorti zasáhl na poslední chvíli konečky prstů.

Hosté se oproti prvnímu dějství hodně zlepšili a právě střídající Serrano v 65. minutě zakončoval ke vzdálenější tyči jen těsně mimo. Twente navíc utrpělo ztrátu, když se ze hřiště musel poroučet zraněný Perez, jeden z nejaktivnějších hráčů na hřišti. Svého soupeře i tak McClarenovi svěřenci do konce zápasu díky dobře organizované defenzívě do žádné vyloženější šance nepustili.

V 74. minutě mohl Santander definitivně potopit N'kufo, jenže jeho pokus skončil mimo. Santanderský Gonzalo Colsa mohl vyrovnat z přímého kopu, jeho střela ale skončila nakonec nad brankou.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele