základní skupiny - skupina C, 4. kolo
05.12.2007 20:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Villarreal CF - IF Elfsborg 2:0

Villarreal porazil na domácím stadionu Elfsborg v poměru 2:0 a zajistil si tak postup do jarní fáze Poháru UEFA. Naopak švédský celek toho ve skupině F příliš nepředvedl a s jedním bodem skončí na posledním místě. Zápas rozhodl Jon Dahl Tomasson, dánský útočník se postaral o obě branky, které mohli diváci na stadionu El Madrigal vidět, v závěru utkání odmítl bývalý útočník AC Milán hattrick, když neproměnil pokutový kop.

Žlutá ponorka vstoupila do utkání výborně, už ve druhé minutě šla do vedení. Nihat Kahveci z pravé strany přihrál přesně na kopačky svého útočného kolegy, Jona Dahla Tomassona, který si v pokutovém území zpracoval míč a přesnou střelou mezi nohy gólmana Wilanda uklidnil domácí tým. Elfsborg mohl srovnat v sedmnácté minutě, kdy chyboval stoper Pascal Cygan, míč se dostal k Mathiasovi Svenssonovi, který nevystřelil vůbec špatně, ovšem skvělý zákrok předvedl brankář Diego Lopez. Villarreal měl převahu, další příležitost na zvýšení skóre měl Nihat, který střílel z velké dálky těsně mimo. S hlavičkou Pascala Cygana po rohovém kopu si poradil brankář Wiland. V závěru poločasu pálil ze střední vzdálenosti hostující Denni Avdic do břevna Lopezovy branky.

Španělskému klubu se podařil vstup i do druhého poločasu, Matias Fernandez poslal exkluzivní balon z přímého kopu za obranu Elfsborgu, kam si naběhl zkušený Tomasson a z první trefil přesně k tyči – 2:0. Villarreal se v poklidném tempu snažil přidat další branku, obrovskou příležitost k tomu měl po v 88. minutě Tomasson. Dánského útočníka v pokutovém území poslal k zemi brankář Wiland, sám postižený však poté pokutový kop díky dobrému zákroku brankáře neproměnil.

Autor: Milan Kopal

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Očekávaný výsledek, jen bych si tipnul ze strany Villarrealu na víc branek v síti soupeře.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele