základní skupiny - skupina E, 2. kolo
08.11.2007 17:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Spartak Moskva - Bayer Leverkusen 2:1

Leverkusen nevyhrál venku v pohárech už 18 zápasů a v Moskvě se na tom nic nezměnilo. Domácí začali zostra a Pavljučenko v 7. minutě poprvé připomněl své kvality, kterými sestřelil na mezinárodním poli Angličany. Hosté kontrovali pokusem Barnetty, s nímž si však Pletikosa poradil. Další šanci měl ruský celek ve 14. minutě, ale Kováčova hlavička byla sražena na roh. O dvě minuty později pak pálil z deseti metrů nad Jegor Titov. Leverkusen měl největší šanci ke vstřelení gólu po pětadvaceti minutách hry. Vidalovu ránu z dálky ale Pletikosa vyrazil nad branku.

Krátce po přestávce ještě propásl svou šanci domácí Wellington, ale skóre se měnilo až v 63. minutě. Německý útočník Kiessling faloval ve vlastním vápně Torbinského a nařízenou penaltu ranou doprostřed brány proměnil Pavljučenko. Patnáct minut před koncem podržel hosty mladý brankář Adler, když zneškodnil nebezpečný pokus Wellingtona levačkou. Bezmocný už byl v 77. minutě. Po pěkné kombinaci Spartaku stáhl Adler k zemi Kaliničenka a Brazilec Mozart z druhé penalty zvýšil na rozdíl dvou gólů. V nastaveném čase ještě překvapil Pletikosu po průniku z pravéh okřídla Freier, ale Spartak si cenné tři body v závěru bez problémů pohlídal.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (1)

Přidat komentář
HOST*bary72

Sázím na Spartak Moskva, důležité bude počasí, navíc nevyzpytatelný umělý trávník, tip 2:1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele