základní skupiny - skupina E, 1. kolo
25.10.2007 19:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - Toulouse FC 1:0

Úspěšně vstoupil do základní skupiny Poháru UEFA Bayer Leverkusen, když na vlastním hřišti dokázal porazit Toulouse. Domácí vstřelili jedinou branku zápasu v první půli, ve které byli jasně lepší.

Leverkusen začal hned od první minuty aktivně a Švýcar Barnetta po třech minutách zahrozil nebezpečným přímým kopem. Další Barnettova standardka přistála na hlavě Rolfese a míč poté skončil v síti, jenže branka pro milimetrový ofsajd neplatila. K trestnému kopu ze zajímavé pozice se poté postavil Vidal, ale ani on neuspěl.

Hosté byli pod tlakem a jen občas zahrozili pokusem o brejk nebo střelou proti Adlerově bráně. Emana s Cesarem však své střely mezi tři tyče nenasměrovali, a tak se pozornost diváků rychle přenesla na opačnou stranu hřiště. I domácí snažení však dlouho končilo podobně – Gekasův volej zblízka šel nad, stejně jako Barbarezova hlavička.

Skórovat se podařilo až v 35. minutě Stefanu Kiesslingovi. Blonďatý útočník se do své trefy nedostával do zakončení, pak mu však výbornou pozici připravil Barbarez a Kiessling poslal domácí do zaslouženého vedení. A nemuselo zůstat u jediné branky – chvíli před přestávkou totiž stejný hrát po Barnettově rohu orazítkoval břevno.

Druhá půle začala s obou stran opatrně. Hosté víc drželi míč, ale Leverkusen hrál pozorně a soupeře do šancí nepouštěl. K nebezpečnému pokusu se dostal až Ebondo, Adler dokázal zasáhnout. I domácí si ještě vypracovali dvě dobré šance, v obou případech nepřesně zakončoval střelec jediné branky Kiessling.

V závěru byli aktivní hosté, kteří se snažili vyrovnat. Dvě příležitosti dokázali zhatit obětaví obránci Leverkusenu – Friedrich zablokoval střelu Emany a Haggui se postavil proti Bergougnouxovi. Neuspěl ani Mansare a když Gignac trefil z přímého kopu jen zeď, bylo jasné, že všechny body zůstanou v Leverkusenu.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (1)

Přidat komentář
HOST*bary72

Pikantní německo - francouzský souboj. Šance jsou vyrovnané, tipuji, že Bayer neprohraje. Tip 3:2.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele