1/16 finále - odvety
21.02.2008 17:00 CET
5 : 1
(3:0)

Reportáž

Leverkusen deklasoval Galatasaray

Bayer nepřipustil po bezbrankové remíze, kterou si přivezl z Istanbulu, žádné překvapení. S Galatasarayem si pohrál jako kočka s myší. Svého soupeře po rychlých třech gólech z prvního poločasu zlikvidoval dalšími dvěma přesnými zásahy z 55. a 60. minuty. Hosté dokázali proměněnou penaltou pouze korigovat na konečných 1:5.

Tureckému velkoklubu nepomohlo k úspěchu ani více jak 5000 vlastních fanoušků, kteří s týmem do Německa odcestovali. Domácí fotbalisté se ujali vedení už po úvodních jedenácti minutách. Po centru Kiesslinga se prosadil hlavou zkušený kanonýr Barbarez. Galatasaray se pořádně ještě ani nevzpamatoval a už lovil míč ze své sítě podruhé. Po nádherném pasu za obranu se dostal balón ke Kiesslingovi, jenž bez větších problémů prostřelil gólmana Orkuma Usaka a skóroval již pošesté v pohárové Evropě. Barbarez opět udeřil ve 22. minutě. Po rohovém kopu napřáhl z voleje a z deseti metrů propálil vše, co mu stálo v cestě.

Hostující kouč Karl-Heinz Feldkamp poslal do druhého poločasu brazilského středopolaře Lincolna, který měl týmu pomoct především směrem dopředu. Jakékoliv naděje o vyrovnání vzal ale istanbulskému celku už v 55. minutě Haggui. Leverkusen se v dnešním zápase fotbalem přímo bavil a i přesto, že už vedl 4:0, nepřestával útočit, což se mu také vyplatilo. Domácí fanoušky opět rozvášnil o pět minut nato německý reprezentant Schneider. Galatasaray už dokázal pouze z penalty snížit.

Bayer se tak může ve čtvrtfinále těšit na Hamburk.

Autor: Tomáš Honajzer / soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jasná výhra pro bayer, ikdyz galatasaray v lize válí. tip:2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Je to otevřené, ale větší šance přikládám domácímu Bayeru. Určitě to bude hubený výsledek. Tip 1:0.

Reagovat
smazaný uživatel

To samý, žádný Razzox, ale bary72 !

Reagovat
smazaný uživatel

Nakonec se střelci Bayeru otevřeli střelnici a nedali vůbec Galatasaray šanci ! V minulosti už Galatasaray sehráli v pohárech po celé Evropě mnoho daleko lepších zápasů. Jejich pouť v UEFA Cupu tedy končí neslavně. Škoda.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele