čtvrtfinále - odvety
06.04.2006 21:00 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

MIDDLESBROUGH - BASILEJ 4:1 (1:1)

Neuvěřitelný obrat předvedli hráči anglického Middlesbrough. V prvním utkání čtvrtfinále Poháru UEFA v Basileji prohráli 0:2 a i v domácí odvetě prohrávali, dokázali však nastřílet čtyři góly, ten poslední v samém závěru, a postoupit do semifinále.

Domácí mohli hned v úvodu využít nepozornosti soupeřova gólmana Zuberbühlera, když nezkrotil Boatengův vysoký centr, ale Ayegbeni jeho chybu nepotrestal. Brzy se připomněli i hosté, Sterjovski mířil těsně vedle, mnohem lépe si však ve 23. minutě vedl Eduardo. Po Petričově přímém kopu a Smiljaničově přiťuknutí dopravil zblízka míč do sítě a basilejští se už skoro viděli v semifinále - v tu chvíli totiž zástupce anglické Premier League potřeboval čtyři góly...

První přišel po deseti minutách, Zuberbühlera prostřelil Mark Viduka a bylo vyrovnáno. Převaha domácích sice byla znatelná, ovoce však nenesla, do poločasu se gólman soupeře zapotil už jen při pokusu Ayegbeniho.

Domácí kouč McClaren do druhé půle poslal dalšího útočníka Hasselbainka a tah mu vyšel. Jeho svěřenci pokračovali v náporu ze závěru prvního dějství, právě Hasselbaink a po něm Viduka vážně ohrozili gólmana. V 57. minutě už Zuberbühler podruhé lovil míč ze sítě, po uličce Ayegbeniho se opět trefil Viduka - 2:1.

Vysněný obrat začal dostávat konkrétnější podobu, zvlášť když se v 73. minutě po druhé žluté poroučel Majstorovič. Šest minut nato přišel třetí zásah domácích, parádní střelou z hranice šestnáctky se trefil Hasselbaink a nebylo pochyb o tom, že posledních deset minut se dá čekat velké drama.

Hosté se už prakticky nedostávali ze své poloviny, ale drželi se statečně. Až do nastaveného času. Pak totiž napřáhl Rochemback, jeho dělovku Zuberbühler jen vyrazil ke střídajícímu Massimu Maccaronemu a ten z úhlu vstřelil postupový gól svého týmu.

Účast v semifinále je pro Middlesbrough historickým úspěchem, ale může být ještě lépe - nečeká tam totiž žádný slavný protivník, ale rumunské překvapení Steaua Bukurešť, takže šance na finálovou účast jsou zcela otevřené.

Autor: Petr Starý

Komentáře (4)

Přidat komentář
Shevchenko

1:0

Reagovat
HOST*

0:0

Reagovat
HOST*Tommy Jimmy Floyd Hasselb

0:0, to jsi spadl z višně, to snad není možné, anglický tým a 0:0, to snad není možné, co to tady píší za amatéři, vždyt to je anglický tým, a z anglické ligy, to je prostě nejlepší soutěž na světě, pokud se to tedy bere celkově, protože co se týče týmů, tak v Itálii, Španělsku, Německo, tam jsou také týmy, který hrají dobrý fotbal, například taková FC Barcelona, to je tým také velmi kvalitní, možná jeden z nejlepších na světě, což se nedá říct o takové Chelsea, Chelsea, to je také tým, který má své kvality, ale ta hra, na to se prostě nedá dívat, Middlesborough postoupilo se štěstím, ale finále je na blízku, proti Schalke by to měli těžké dostat se do finále, ale přes Steuau Bukurešt to není nezvládnutelný úkol, a když nebude finále s anglickým týmem v lize mistrů (to ještě není jisté, protože arsenal hraje teď výborný fotbal, na který se dá dívat, to není jak ta naše liga, ta naše liga, to je divize, však víte co je divize), ale kde jsem to skončil, Middlesborough to sice vydřele (ten postup), ale je to celkem zasloužené, já jim to přeju, protože mám anglický fotbal rád, arsenal teď předvádí na hřišti pohádku, kdyby nebyl arsenal ve finále ligy mistrů, tak snad bude Middlesborough ve finále uefa, alespoň nějaký anglický trium, je to fakt kvalitka, angličané mají fakt dobrou ligu, narozdíl od té naší, na kterou se nedá dívat, ale to se nedá srovnávat, protože po finanční stránce je to věc nesrovnatelná, sparta je sice nejlepší tým u nás, ale můžou jí fandit tak leda bezďáci, Sparta Sparta, buzerantů parta

Reagovat
HOST*Licarlos

uz si sa urobil?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele