2. kolo - odvety
14.11.2002 17:00 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
 

Reportáž

Denizlispor - Sparta Praha 2:0

Sparta cestovala do tureckého Denizli v roli favorita. I když doma vyhrála jen 1:0, slabý turecký tým měl být lehkým soustem. Ovšem o tom, že to tak ani zdaleka nebude, se Sparťané přesvědčili hned v úvodu utkání.

Už od úvodních minut byli domácí, hnáni dvanáctitisícovým kotlem, lepším týmem a zatlačili Spartu do defenzívy. Už v páté minutě se domácí radovali z gólu, radost ale byla předčasná, Mustafa Özkan stál v ofsajdu, který rozhodčí odmávali a odpískali. Vítr z plachet to ale Turkům nesebralo, o minutu později gólman Blažek se štěstím na brankové čáře chytil centr Aliho.

Až po deseti minutách se Sparťané dostali k útočení, do nadějné šance se dostával Baranek, byl ale zastaven faulem. Z následného přímého kopu trefil Poborský jen zeď a následnou střelu poslal mimo branku. O chvilku později pálil mimo Michalík, úspěšný nebyl ani o čtyři minuty později. V 19. minutě kopal Poborský další přímý kop, Pospíšil ale míč hlavou netrefil.

Sparta pomalu převzala taktovku zápasu, bouřlivé hlediště pomalu utichlo a čekalo se, kdy Sparta udeří. Nejprve pálil mimo Jarošík, po něm z 25 metrů Michalík, ale trefil jen připraveného gólmana Heinena. A přišel trest. Ve 23. minutě se před Mareše prodral Mustafa Özkan a překonal Jaromíra Blažka – 1:0.

Ve 26. minutě pálil těsně mimo Ilyas, o chvilku později napálil Kabát z 25 metrů tyč Blažkovy branky, z dorážky se netrefil ani Mustafa Özkan. Denizlispor dostal Spartu opět pod tlak, nic z toho ale nevytěžil. Šance měla naopak Sparta, po pěkné akci Grygery si Miroslav Baranek nastřelil ruku, do konce poločasu ještě Sparta kopala jeden přímý kop a dva rohy, nic z toho ale nevytěžila. Naopak domácí mohli ve 43. minutě zdvojnásobit své vedení, Benčík sice přeloboval Blažka, naštěstí ale netrefil branku.

Také druhý poločas začali lépe domácí, ve 49. minutě pálil zpoza vápna těsně vedle Ali. Velká rána pro Spartu přišla v 54. minutě. Gólman Blažek ve vápně fauloval Benčíka, dostal žlutou kartu a daroval domácím penaltu. Tu bezpečně proměnil Mustafa Özkan – 2:0.

Za tohoto stavu postupovali Turci, Sparta musela dát gól. Tlak si ale vytvořit nedokázala, domácí dobře bránili a k ničemu vážnému Spartu nepustili. V 64. minutě po centru Grygery hlavičkoval Jarošík, Heinen ale jeho pokus chytil. V 69. minutě Sparta zahodila stoprocentní gólovou šanci. Poborský se dostal do vápna, obešel i gólmana, nacentroval na Jarošíka, ten ale prázdnou branku hlavou netrefil.

Sparta si sice konečně vytvořila tlak, domácí zvládali jen odkopávat míče, ale to jim stačilo. Další tutovku o deset minut později zahodil Kincl, který po Marešově centru nedokázal z pěti metrů hlavou trefit branku. Kdo čekal drtivý závěrečný tlak, mýlil se. Sparta už se k ničemu nedostala a prohrála na půdě Denizlisporu 0:2.

Sparta doplatila na to, že v prvním utkání neproměnila víc šancí a nedala víc gólů. Kdyby do Turecka jela s větším než jednogólovým náskokem, domácí by asi tolik nekousali. Takhle si Sparta uřízla pořádnou ostudu, po vyřazení z předkola Ligy Mistrů se v poháru UEFA dostala jen do druhého kola.

Autor: Petr Starý

Komentáře (3)

Přidat komentář
HOST*Bodie - slávista

Nynější Sparta postrádá kolektivního ducha. Tato prohra nebude jedinou. Hráči si musí uvědomit, že musí hrát obětavě a s nasazením. Co se jim v lize povede, s tím v pohárech neuspějí.

Reagovat
HOST*Lukáš Lisý

Sparta jako v roli favorita opravu zklamala.A tak chci len podotknout,že jestli bude takhle hrát stále budu asi muset zanevřít na svůj milovaný klub(a to bych velice nerad).Nevím jestli to někoho zajímá,ale jsem rád,že jsem mohl někam napsat svůj názor!

Reagovat
Webmaster

Vaše názory mě samozřejmě zajímají, proto zde diskuse jsou :-) Tak jen pište dál, popovídejte si s ostatními návštěvníky EuroFotbalu o aktuálních událostech, o zajímavostech a o zajímavých zápasech...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele