základní část, 1. kolo
13.08.2017 14:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Willem II - SBV Excelsior 1:2

V souboji adeptů na sestup byl nakonec úspěšnější Excelsior, který na půdě Tilburgu zvítězil 2:1 a rozhodně tak mnohem lépe vstoupil do nového soutěžního ročníku. Úvodní branky se dočkal po necelé půlhodině hry, svůj náskok pojistil krátce po změně stran. Willem se sice ještě vzmohl na odpor a snížil, ovšem vyrovnat se mu už nepovedlo. Utkání příliš mnoho vyložených možností nenabídlo, nicméně SBV prokázalo lepší produktivitu.

Téměř třináct tisíc fanoušků na stadionu Willem II se dočkalo první výraznější příležitosti v polovině úvodního dějství, kdy po kolmé přihrávce domácího Coulibalyho směroval míč k bližší tyči Lewis, ovšem nabíhající kanonýr Fran Sol z těžké pozice nedokázal protlačit balón do prostoru tří tyčí. Ve 29. minutě se naopak z vedoucí trefy radovali hosté, když do vlastní sítě nešťastně usměrnil balón německý brankář Timon Wellenreuther.

Po přímém volném kopu z pravé strany hlavičkoval v předbrankovém prostoru obránce Massop, míč se následně odrazil od levé konstrukce do hlavy Wellenreuthera a poté do sítě - 0:1. Od tohoto momentu hosté zodpovědně bránili a čekali na další příležitost, která přišla v 52. minutě. O dvoubrankové vedení se postaral Zakaria El Azzouzi, kterému po hezké přízemní akci přistrčil balón Vermeulen a hostující forvard pak nekompromisně zamířil do levého horního rohu.

Domácí se ale nevzdali a v 65. minutě vykřesal jejich naději na bodový zisk španělský kanonýr Sol. Po centru Crowleyho hlavičkující Koolwijk nechtěně prodloužil balón za sebe a tam se ho ujal právě Sol, který nabídnutou příležitostí nepohrdl. Z pěti metrů vypálil přímo k zadní tyči mimo dosah plachtícího gólmana Damena. Od tohoto okamžiku domácí ještě urputněji bránili a Tilburg musel s přibývajícím časem stále více riskovat.

Excelsior mohl definitivně rozhodnout v 89. minutě po rychlém přečíslení. Hadouir před pokutovým územím přenechal míč Elbersovi, jehož skvělá rána ze sedmnácti metrů orazítkovala břevno. SBV tento moment příliš mrzet nemusel, těsný náskok totiž udržel do závěrečného hvizdu. V příštím kole bude bojovat o další body v městském derby s Feyenoordem, Tilburg zavítá na půdu favorizovaného Utrechtu.

Autor: Viktor Sandev / willem-ii.nl, sbvexcelsior.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele