základní část, 10. kolo
28.10.2017 18:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Heracles Almelo - VVV Venlo 3:0

Fotbalisté Heracles Almelo dokázali po třech zápasech bez vítězství vybojovat tři body proti Venlu a soupeře přehráli po výsledku 3:0. O svém úspěchu rozhodli v závěrečné desetiminutovce první půle, kdy se prosadili hned dvakrát. V tabulce Eredivisie se posunuli na jedenácté místo s dvanácti body a o skóre přeskočili právě svého sobotního protivníka, který je dvanáctý. VVV naopak v nejvyšší nizozemské soutěži prohrálo potřetí v řadě za sebou.

Úvodní dvacetiminutovka nic zajímavého nepřinesla, poté měli mírně navrch domácí. Do první větší možnosti se dostali zhruba v polovině úvodního dějství, když po rohovém kopu hlavičkoval z levé strany z deseti metrů Kristoffer Peterson a balón dokázal až z brankové čáry odhlavičkovat do bezpečí Promes. Almelo zužitkovalo svůj tlak ve 35. minutě, do listiny střelců se potřetí v této sezóně zapsal pětadvacetiletý záložník Bradley Kuwas.

Ten po přihrávce od van den Buijse unikl na levém křídle, téměř od brankové čáry nevěděl komu nahrát a tak zvolil střelu z hodně ostrého úhlu. Brankář Unnerstall byl naprosto překvapen touto ranou a nepohlídal si bližší tyčku, míč nakonec skončil u vzdálenější konstrukce. Neuběhlo ani pět minut a vedení Heracles zvýšil Kristoffer Peterson po obrovské hrubce Unnerstalla, jenž si ani tento moment rozhodně za rámeček nedá.

Po nahrávce od Kuwase střílel švédský forvard po zemi a nepříliš razantně, ovšem Unnerstall nedal nohy včas k sobě a trestuhodně propustil balón do sítě. Hosté se však nechtěli vzdát a do druhé půle vlétli mnohem aktivněji. Už ve 47. minutě po pasu Hunteho pálil z deseti metrů z voleje Thy a svou bombou rozezvučel přední tyč. Přesně po hodině hry pálil ze čtrnácti metrů těsně nad domácí Peterson, svého druhého gólu se přeci jen dočkal v 69. minutě.

Unnerstall opravdu neměl svůj den, střelu z více jak pětadvaceti metrů vyrazil pouze do strany a tam už číhal dvaadvacetiletý Švéd, jenž hlavou zblízka bez větších potíží skóroval. Zhruba čtvrthodiny před koncem mohl z pohledu Venla alespoň korigovat výsledek Seuntjens, jenomže po zpětné přihrávce a pokusu z deseti metrů fantasticky zasáhl Castro, balón směřující do levého horního rohu dokázal vyrazit nad sebe.

Autor: Viktor Sandev / heracles.nl, vvv-venlo.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele