základní část, 33. kolo
29.04.2018 14:30 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Heracles Almelo - FC Utrecht 2:2

Heracles měl naprosto fantastický vstup do nedělního zápasu s Utrechtem a po necelých pěti minutách již vedl o dvě branky, jenže nadějné vedení udržet nedokázal. V závěrečných pětadvaceti minutách inkasoval hned dvakrát a nakonec tak získal bod (2:2). V tabulce Eredivisie zůstal na jedenácté pozici s devětatřiceti body a je jasné, že se do horní poloviny nedostane. Utrecht je stále pátý s jednapadesáti body.

Hostující výběr má jistotu dodatečné kvalifikace o Evropskou ligu, před šestým Vitesse je o tři body a vzhledem ke skóre je vysoce pravděpodobné, že na stávajícím místě už zůstane. V Almelu však totálně prospal začátek. Po necelých šedesáti sekundách zůstal na hranici pokutového území zcela osamocený Brandley Kuwas. Převzal přihrávku od Niemeijera a pohotovou střelu překonal brankáře Jensena, který i přes dotyk nezabránil míči v cestě do sítě.

Ihned na to se v nadějné pozici ocitl Peterson, jehož rána byla na poslední chvíli zblokována na rohový kop. Stejný hráč vymyslel v 5. minutě finální nahrávku pro českého krajánka Jaroslava Navrátila, jenž v této sezóně nastoupil od začátku teprve potřetí a vsítil první letošní gól. Peterson akrobaticky zapracoval centr z pravého křídla, míč se zjevil na hranici brankového území a Navrátil ho z první nekompromisně napálil k levé konstrukci.

Po čtvrthodině hry mohl hlavou snížit kapitán Janssen, avšak s famózním reflexivním zákrokem se vytasil gólman Castro. Poté se až do konce první části nic nestalo, domácí mohli definitivně rozhodnout v 57. minutě. Peterson po rychlém brejku mířil k zadní tyči a připravený Jensen odvrátil míč na rohový kop. Hostům svitla naděje na bodový zisk v polovině druhého dějství, kdy snížil Sander van de Streek.

Ten po přímém volném kopu Poláka Klicha vyskočil nejvýše do vzduchu a hlavou usměrnil balón k levé tyči. FC určil konečný stav nedělního klání v 85. minutě. Vyrovnat dokázal Mark van der Maarel, který se po rohovém kopu dostal k odraženému míči a z osmi metrů propálil vše, co mu stálo v cestě. V samém závěru hosté dokonce mohli otočit vývoj, ale po hlavičce Janssena brilantně zasáhl Castro a na nerozhodném výsledku se tak nic neměnilo.

Autor: Viktor Sandev / heracles.nl, fcutrecht.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele