základní část, 29. kolo
01.04.2018 16:45 CET
5 : 0
(3:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - SBV Excelsior 5:0

Feyenoord potvrdil úlohu jasného favorita proti Excelsioru a v městském derby ho deklasoval po výsledku 5:0, navázal tak na skvělou formu z poslední doby. Díky třetímu tříbodovému zisku v řadě se udržel na čtvrté pozici s jednapadesáti body a před pátým Utrechtem disponuje tříbodovým náskokem. SBV naopak nenavázal na svou dobrou sérii na venkovních stadionech a v Eredivisii mu patří jedenácté místo s pětatřiceti body.

Svěřenci trenéra Giovanniho van Bronckhorsta měli navrch od samého začátku a o svém vítězství prakticky rozhodli v prvním poločase, ve kterém vsítili hned tři góly. Do vedení se dostali již ve 4. minutě. Po hezké přízemní kombinaci poslal přihrávku podél hranice šestnáctky Jens Toornstra. O naprosto geniální přenechání se postaral Tonny Vilhena a zakončující Jean-Paul Boëtius zamířil zcela osamocen ze šestnácti metrů ke vzdálenější tyči.

Po čtvrthodině hry zahrával Feyenoord přímý volný kop a brankář Zwarthoed se musel vytáhnout s fantastickým zákrokem. Po necelé půl hodině hry však hostující strážce inkasoval podruhé. Tentokráte se trefil do černého Toornstra, když si naběhl na parádní dlouhý pas od Boëtiuse a hlavou z osmi metrů nasměroval balón přímo k pravé tyči. Ani po této trefě tlak favorita neopadl, ba naopak hrál v mnohem větší pohodě a neustále se tlačil do koncovky.

Tři minuty před přestávkou potřetí rozradostnil většinu fanoušků na stadionu De Kuip Vilhena. Ten po chybné rozehrávce protivníka obdržel vodorovnou nahrávku od Stevena Berghuise, po krkolomném zpracování měl dostatek času a z deseti metrů uklidil míč po zemi k přední tyči - 3:0.

Obrázek hry se prakticky nezměnil ani ve druhém dějství. V 52. minutě málem zamířil do vlastní branky Faes, další pohromu odvrátil brilantním zákrokem Zwarthoed.

Čtvrtý gól loňského mistra nejvyšší nizozemské soutěže přidal o tři minuty později Berghuis, jenž prošel až před hranicí pokutového území z poloviny hřiště a jeho následný pokus z dvaadvaceti metrů zapadl k levé tyči. Zmar SBV byl dokonán necelých dvacet minut před závěrečným hvizdem. Křížnou přihrávku z pravého křídla nešťastně tečoval střídající Jordy de Wijs a úplně bezmocný Zwarthoed tak vytahoval balón ze sítě už popáté.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl, sbvexcelsior.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele