základní část, 8. kolo
14.10.2017 20:45 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - PEC Zwolle 0:0

Feyenoord Rotterdam zaznamenal svou třetí bodovou ztrátu v tomto ročníku, když se po minulé vysoké výhře v Alkmaaru rozešel smírně bez branek s houževnatým Zwolle. Domácí celek má na kontě 16 bodů a propadl se na třetí místo tabulky o skóre za Ajax, na vedoucí PSV má manko pěti bodů. PEC vstoupil do utkání se skvělou taktikou a ta mu vydržela až do samého konce, s patnácti získanými body je na solidní páté příčce.

Utkání nenabídlo příliš vyložených možností, obhájce mistrovské trofeje nemohl najít recept na pozornou defenzívu protivníka a jen těžko se dostával do zakončení. Hosté naopak spoléhali na rychlé protiútoky a jeden z nich jim málem vyšel za necelých 120 sekund. Do brejkové situace se dostal Nijland, dokonce i obešel brankáře Jonese, jenomže pak se ocitl v příliš ostrém úhlu a prázdnou branku vůbec netrefil.

Od tohoto momentu měli oba soupeři problémy s rozehrávkou, rotterdamský celek se téměř nedostával ke střelbě. Povětšinu času sice držel balón, ale jeho akce končily kvůli nepřesné finální přihrávce. Obrázek hry se příliš nezměnil ani ve druhém poločase. V 54. minutě se z ničeho nic mohl prosadit Beghuis, avšak po nahrávce od Larssona mířil z mírného úhlu o několik decimetrů vedle pravé konstrukce.

Přesně v polovině druhého dějství spálil Feyenoord svou největší možnost sobotního utkání. Hodně razantní pokus vyslal směrem k hostující brance střídající dánský útočník Jørgensen. Gólman Boer odvrátil balón do levé tyče, ten se od ní vzápětí odrazil zpět do pole. Svěřenci kouče Giovanniho van Bronckhorsta se s ubývajícím časem bezhlavě vydávali do útoku, soupeř na ofenzívu nemyslel a pouze se bránil.

V 82. minutě podržel svůj tým Boer, který vyrazil hlavičku z bezprostřední blízkosti a poradil si i s následnou střelou z pravé strany. Feyenoord poté až do závěrečného hvizdu neohrozil strážce Zwolle ani jednou a bod je pro něj rozhodně málo. Již v úterý přivítá v Lize mistrů ukrajinský Šachtar Doněck a bude to pro něj jeden z klíčových soubojů, o víkendu ho navíc čeká šlágr podzimní sezóny s Ajaxem. Zwolle bude usilovat o další body na půdě Bredy.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl, peczwolle.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele