základní část, 4. kolo
28.08.2016 14:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

ADO Den Haag - Heracles Almelo 1:1

Den Haag sice dokázal počtvrté v tomto ročníku bodovat, ovšem naopak poprvé v letošním ročníku Eredivisie svého soupeře neporazil. S konkurenčním Heracles se rozešel smírně v poměru 1:1, v tabulce se nachází na třetí příčce s deseti body. Almelo jich má na kontě pět a je na devátém místě. Přitom domácí byli blízko dalšímu tříbodovému zisku, nicméně zhruba deset minut před koncem nedokázali proměnit pokutový kop.

V hostujícím dresu znovu v základní jedenáctce nastoupil český útočník Jaroslav Navrátil a odehrál celý zápas, gólově se prosadit nedokázal. Do utkání lépe vstoupilo Heracles, krátce po odehrané čtvrthodině se dostalo do vedení zásluhou Robina Gosense. Po přímém volném kopu Bel Hasaniho vypadl brankáři Šetkusovi míč z náruče a dobíhající Gosens i v pádu rozvlnil síť, brankář ADO si tento moment určitě za rámeček nedá.

Domácí na sebe nenechali s vyrovnáním příliš dlouho čekat, ve 28. minutě skóroval tradiční ostrostřelec Mike Havenaar, který se v tomto ročníku trefil již potřetí. Ten se po vyhraném hlavičkovém souboji od Kastaneera prosmýkl na levé straně kolem dvou protihráčů a díky lehké teči jednoho z bránících hráčů skončil balón u vzdálenější tyče mimo dosah gólmana Castra. Poté se až do konce první půle hrálo opatrně, Almelo zahrozilo ve 47. minutě.

Znovu u toho byl Bel Hasani, jež si vyměnil míč s Darrim a následně vystřelil ze čtrnácti metrů. Tato rána mu příliš nesedla, balón uklidil zhruba metr nad horní tyčku. Den Haag promarnil obrovskou možnost na otočení stavu v 80. minutě, v důležité chvíli tentokráte selhal japonský útočník Havenaar. O minutu dříve fauloval Breukers ve vlastní šestnáctce otáčejícího se Havenaara a rozhodčí okamžitě ukázal na pokutovou značku.

Míč si postavil sám faulovaný a pokusil se zakončit pod horní tyčku "panenkovským způsobem", ale tu minul zhruba o půl metru. Ve zbývajícím průběhu již k ohrožení ani jedné branky nedošlo. Den Haag se v příštím kole pokusí překvapit na půdě Feyenoordu Rotterdam, Heracles bude bojovat také v Rotterdamu proti Excelsioru.

Autor: Viktor Sandev / adodebhaag.nl, heracles.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele