základní část, 33. kolo
01.05.2016 14:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Heracles Almelo - ADO Den Haag 1:1

Heracles Almelo definitivně ztratilo i teoretickou šanci na přímou účast v předkole Evropské ligy a po remíze 1:1 s Den Haagem bude o účast v pohárech bojovat v dodatečné kvalifikaci. V tuto chvíli je na šestém místě s jednapadesáti body a po závěrečném zápase se může maximálně o jednu příčku posunout či propadnout. Hosté z Den Haagu jsou na jedenáctém místě s dvaačtyřiceti body a je jasné, že se do horní poloviny Eredivisie už neprobojují.

Po hodně vyrovnaném prvním poločase se dostali hosté do vedení a o něj přišli až v předposlední minutě zápasu, kdy domácím zajistil alespoň remízu střídající Paul Gladon, který do té doby pobyl na hřišti jen několik desítek sekund. Do první větší možnosti nedělního zápasu se dostali hosté už ve 4. minutě, kdy zhruba z dvanácti metrů vypálil velmi tvrdě Edouard Duplan a jeho dobře mířený pokus minul levou tyčku jen o pár decimetrů.

Zhruba deset minut před přestávkou odcentroval z pravé strany český krajánek Jaroslav Navrátil (který byl mimochodem střídán v 75. minutě) a našel přímo hlavu nabíhajícího Bel Hasaniho. Nicméně jeho pokus z deseti metrů dokázal na brankové čáře zkrotit gólman Hansen. Ve 38. minutě znovu zahrozili domácí, kdy po nádherném pasu Bel Hasaniho mohl skórovat Weghorst, jenže po jeho střele ke vzdálenější tyči výtečně zasáhl nohou Hansen.

Do druhého dějství vstoupily oba výběry opatrněji, hosté v podstatě otevřeli gólový účet zápasu z ničeho nic v 68. minutě. Po krásné akci na levém křídle a následném centru přihrál Korte na hranici šestnáctky nabíhajícímu Duplanovi, který se nádhernou kroucenou střelou trefil přímo do vzdálenějšího pravého horního rohu. V závěrečné čtvrthodině domácí přidali a ze svého tlaku nakonec vytěžili vyrovnávací trefu v 89. minutě.

Ještě předtím byl na poslední chvíli zablokován v solidní pozici střídající Kada, poté Bruns zblízka nepřekonal už ležícího Hansena. Polman Stadion mohl vybuchnout radostí po krásném pasu z pravé strany a následné prodloužené hlavičce Zomera. Balón si efektivně zpracoval na prsa Gladon a nekompromisně z otočky ho napálil přímo do pravé šibenice, brankář Hansen tentokráte neměl sebemenší šanci zasáhnout.

Autor: Viktor Sandev / heracles.nl, adodenhaag.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele