základní část, 6. kolo
21.09.2014 14:30 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - AFC Ajax 0:1

Ajax znovu potvrdil, že v posledních několika letech na Feyenoord jednoduše umí. A ačkoli v tomhle zápase nebyli domácí rozhodně horším týmem, o osudu rozhodla jediná branka hned z úvodu. Zatímco se tak amsterdamský celek vyšplhal na druhé místo, De Trots van Zuid jsou jen příčku od sestupového pásma.

Opravdu hodně bídnou bilanci má Feyenoord s jedním ze svých největších konkurentů. Za posledních 22 utkání ho porazil jen jednou jedinkrát! Ajax si naopak připsal na své konto už pátou výhru v řadě nad tímto soupeřem. Je na druhou stranu pravda, že nyní u něj v mnoha situacích tentokráte stáli všichni svatí.

Nerozhodný výsledek by utkání asi slušel více. Rotterdamský celek do zápasu zvaném De Klassieker vlétl doslova a dopísmene po hlavě. Clasie už v první minutě trefil břevno a Schaken dopadl o pár desítek vteřin později úplně stejně, protože se po jeho hlavičce také rozezvonila branková konstrukce. Na druhé straně naopak udeřil Ajax.

Van Rhijn dostal možnost rozehrát standardku těsně za vápnem, nádherně obstřelil zeď a jeho oblouček nakonec skončil za zády gólmana Vermeera. Byl to hodně hořký moment pro domácí, kteří byli předtím dvakrát opravdu velmi blízko vedení. A i nadále byli na hřišti o něco lepším týmem.

Kazim-Richards se najednou ocitl tváří v tvář gólmanovi Cillessenovi, jenže jeho následná střela prostě postrádala přesnost. Hosté museli být rozhodně spokojeni, že odcházeli do kabin za tohoto příznivého stavu. Jenže Feyenoord ani ve druhém dějství nepolevil, byl to zase on, kdo držel taktovku hry.

Především závěrečná čtvrthodinka byla pro hosty opravdu dost krušná. Cillessen svůj tým držel nad vodou, neboť vychytal příležitost Boetiuse, nebezpečná byla také volej střídajícího Vilhena. V nastavení se Feyenoord dostal ještě do dvou gólovek, jenže Cillessen, a to zásluhou velkého štěstí, obě zlikvidoval.

Autor: Patrik Sandev / ajax.nl

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3 body

Reagovat
afc ajax

1:2

Reagovat
jáá

nevíte někdo, kdy by se mohl vrátit Fischer?

Reagovat
smazaný uživatel

nějak po novém roce až.. možná trošku dříve pokud to půjde dobře

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele