základní část, 10. kolo
26.10.2014 12:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Cambuur Leeuwarden - Feyenoord Rotterdam 0:1

Feyenoord se veze na vítězné vlně, což potvrdil také v Leeuwardenu. V nelehkém klání proti houževnatému protivníkovi zvítězil 1:0, když se o jedinou branku utkání postaral už v prvním poločase středopolař Jens Toornstra.

Už od úvodních minut bylo patrné, že před favorizovaným Feyenoordem stojí nelehký úkol. Cambuur se totiž slavného soka nezalekl a během zápasu jej dostal několikrát do úzkých.

Poprvé hostům pořádně zatrnulo v devatenácté minutě, kdy se prodíral do šance Rusnák, na poslední chvíli však dokázala rotterdamská obrana zasáhnout a jeho akci utnout. O malou chvíli později pálil nebezpečně Mohamed El Makrini a Vermeer se musel činit, aby ránu, která vylétla ze skrumáže před jeho bránou, vyrazil.

Feyenoord toho směrem dopředu mnoho nepředvedl, přesto dokázal v průběhu 37. minuty udeřit. Na Clasieho skvělý pas z hloubi pole si naběhl Jens Toornstra a nadvakrát propasíroval míč za záda gólmana Nienhuise.

Cambuur se ocitl poprvé blízko vyrovnání na začátku druhého dějství, kdy po chybě Van Beeka zakončoval jen těsně vedle Furdjel Narsingh.

Rotterdamští se do žádných zběsilých útočných akcí, obdobně jako před přestávkou, nepouštěli, naopak se soustředili na pečlivou defenzivu. Tato strategie jim vycházela až do 72. minuty, kdy chybělo skutečně málo k tomu, aby Cambuur srovnal krok. Po centru ze strany ale zakončoval Barto ve vyložené příležitosti kousek vedle.

Závěr zápasu si už Feyenoord ohlídal. Navzdory nepříjemnému náporu Cambuuru k žádnému výraznějšímu ohrožení Vermeera nedošlo.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele