Zlákají Saúdové i Milinkoviće-Saviće? Chce odejít, motivují ho finance, říká šéf Lazia

11.07.2023, 16:14
Aktuality
Sergej Milinković-Savić (© AFP)

Saúdskoarabské obecenstvo bude v nadcházející sezoně dost možná těšit svou hrou i Sergej Milinkovič-Savič (28). Srbský záložník, o kterého projevil velký zájem Al-Hilal, je podle slov prezidenta Lazia Claudia Lotita (66) odchodu na Blízký východ nakloněný. Klub z Rijádu ale podle šéfa Biancocelesti zatím nepředložil odpovídající nabídku.

Několik italských zdrojů tvrdí, že srbský reprezentant narozený ve Španělsku přijal nabídku smlouvy Al-Hilalu v hodnotě 20 milionů eur za sezonu. Jeho kontrakt s Laziem vyprší v červnu 2024, a tak klub požaduje za přestup minimálně 40 milionů eur (asi 954 milionů korun).

Prezident Lazia Lotito nabídku ze Saúdské Arábie za Milinkoviće-Saviće původně v rozhovoru pro Tag24 popřel. "Nic o tom nevím. Nemám ponětí o tom, že by se nějaká dohoda uzavírala, možná víte víc než já. Zatím jsem nic nepodepsal," řekl. Později ale připustil, že hráč i Římané nabídku obdrželi.

"Bylo mi řečeno, že je tu dobrá nabídka pro hráče, ne tak výhodná pro klub. Sergio požádal o odchod po osmi letech v Laziu. Nejde o peníze, ale motivaci. Chtěl změnu. Pokud odejde do Saúdské Arábie, tak zmiňovaná motivace vychází právě z financí, ale musíte se ho zeptat," řekl Lotito a pokračoval: "Snažil jsem se ho udržet, ale když říká, že je to osobní věc a chce odejít, co můžu dělat? Mám s ním dobrý vztah, ale nakonec se hráč rozhoduje o svém životě sám. Volal mi a prosil mě, abych ho nechal jít."

Později prezident římského klubu k přestupu svolil. "Al Hilal nabídl za Milinkoviće Saviće méně než 50 milionů eur, ale chci, aby byly podepsány dokumenty - jinak odcestuje na předsezonní soustředění," řekl Lotito pro Messaggero a vzápětí dodal: "V roce 2018 jsem odmítl nabídku AC Milán ve výši 140 milionů eur za Milinkoviće... a nelituji toho."

Milinković-Savić má za sebou v Serii A další skvělou sezonu. (©Livesport)

S přestupem Srba byl v aktuální přestupovém okně silně spojován i Juventus, Bianconeri ale musí před případnými nákupy nejprve prodat některé své hráče. Do dnešního dne tak neučinili žádnou oficiální nabídku.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (65)

Přidat komentář
10

podle Di Marzia SMS souhlasí s odchodem do SA

Reagovat
Hachim Mastour

Zo SA do SA

Reagovat
mirdagwutang

Práce jako každá jiná. Te'd má myslím 4 mega ročně. V Saudské mu dají 5x více k tomu je tam Ronaldo, Benzema, Kante atd. což je vždy super si zahrát.

Chtěl bych vidět jak by někdo odmítne 5x větší plat za stejnou práci co dělá ale s menším tlakem. Svoje si už dokázal, vzpomínky + poháry ti nezaplatí výdaje pro rodinu po fotbale.

Reagovat
mirdagwutang

*jak někdo

Reagovat
Breze

Tak pokial uz nema ambiciu prestupit do nejakeho lepsieho klubu a hrat o vyznamnejsie trofeje, tak logicka volba. Ale aj tak je to dost prekvapive, nakolko ma iba 28 a na takyto prestup mal este cas, neviem ci ho bude bavit este hrat 5+ rokov v SA a prestup do Europy bude mat uz velmi tazky, lebo nikto mu neponukne zmluvu, ktora by sa priblizovala k tomu, co dostane v SA.

Reagovat
mirdagwutang

No ten Lotito je docela had (můj názor, myslím, že s Kozákem taky dost vytřel). Popravdě on mohl jakože už odejít jinam ale ten Lotito podle mě vždy chce víc a víc něco jak ADL s Neapoli a Koulibaly atd. A takhle vlastně vždy podle mě ty hvězdy jakože se těší do velkoklubu a prostě se jim to nepovede, protože majitel je chamtivý. Je to new Liga bude mezi "králama" v lize v nejbohatší zemi na světě s hvězdama mě osobně by to fakt lákalo po tolika zklamání co by mi nevyšel přestup jinam no, ale to je jenom můj názor.

Reagovat
1joni

Reagovat
Kiss Me Polka!

Nejbohatší zemi na světě? vy už jste fakt úplně zdrogovani ne?

Reagovat
Rudy

Nepodcenuj silu hotovosti. To je uplne jina liga oproti zbytku sveta. Takoveho zakaznika si kazdy hycka. Zbrojari je miluji, jejich zakazky dokazou dostat ekonomiku do hezkych cisel.

Reagovat
mirdagwutang

drogy bys měl přestat brát ty. Zjisti si čísla a pak mluv, mě vadí jak řeší hodně věcí ale to, že ve všem mají ruce ve světě je prostě bohužel fakt. Tolik tun zlata žádná země nemá, oni ale nechodí do Forbesu atd jak Amíci , nemají to za potřebí.

Reagovat
Kiss Me Polka!

zlato je jako jediná komodita, podle které se hodnotí bohatství země?? Jsi tak 100 le zaspal ne?

Navíc ani toho zlata podle dostupných zdroju nemají nejvíc. Ale doprdele myslet si, že zeme, jejiz hdp je na úrovni nizozemska, je nejbohatší na svete a má ve všem prsty

Reagovat
Nuno čomes

Však po těch 3 letech po něm ještě někdo mile rád skočí i v Serii A za i kdyby za 2 a půl mega ne-li víc.

Reagovat
mirdagwutang

No a nebo jako Carrasco, šel vydělat do Číny poznal to trochu a pak se vrátil do Atletica a myslím že hraje dost a je stabilním členem no.

Reagovat
zurix_new

Kdyby tu ambici měl, tak by dávno přestoupil.

Reagovat
O.Giroud

Tak už odmietli niektorí hráči, nie? Ale ak myslíš tu ľudí na EF tak tiež záleží na človeku. Lebo síce spomenieš 5x násobne väčší plat než máš v nejakej neznámej firme v Tramptárii, ale už nespomenieš napr. šancu na 3x násobne väčší, ale v celosvetovo známej firme. To už by podľa mňa tých 5x více odmietlo viac ľudí.

Reagovat
Jordi Alba

Imo ani ne, respektive záleží na pozici, co bys dělal a co umíš, pak to i ta známější firma bude chtít aspoň trochu dorovnat, peníze jsou, kor na týhle úrovni, bavímeli se o nějakých top firmách. Cokoliv jinýho většina samozřejmě prachy.

Reagovat
mirdagwutang

řeknu ti to takhle, Benzema, Ronaldo, Kante, Koulibaly, Mendy, Luiz Gustavo, Talisca atd. Tramptárie to není z pohledu fotbalistů. Porazili i Argentínu na WC myslím jako jediná země. Určitě to tramptarie není to bych spíš srovnal Čínu tehdy. Takže tohle z pohledu celosvětové firmě se dá rovnat určitě.

Více nebo méně nevím ale ti co byli osloveni tak šli, takže --> To už by podľa mňa tých 5x více odmietlo viac ľudí.---> Nesouhlasím. Až jim bude 50 tak určitě jim nějáká liga mistrů nezaplatí nájem atd. Se koukni na Adriana, Ronaldinha atd. Bohužel na to jak hráli tak dopadli hrozně finančně což samozřejmě má hodně faktorů.

Kvůli rodině a zapatření věřím tomu, že by to udělal každý. Tohle jsou samozřejmě jenom dohady.

Reagovat
Bakary3

Tak samozřejmě, že i v 50 jim příjmy z Evropy složenky zaplatí, když nejsou úplně dementi.

A u Ronaldinha nebo Adriana není hodně faktorů, jen jsou blbci.

Reagovat
O.Giroud

Nevieme kto všetko bol oslovený a verím, že teda Arabi mali záujem o viac než 10 hráčov čo tam zatiaľ išlo a Ronaldinho, Adriano sú také prípady, že keď sú schopní prísť o milióny, ktoré zarobili tak by im tých pár miliónov z Arabie naviac nepomohlo lebo by prišli aj o tie.

Reagovat
Rudy

4M euro rocne nestaci. Osobne teda tolik neberu a nepriblizim se tomu nejspis za cely zivot ale s vydaji teda nemam zadny problem. Pokud nema v hlave uplne nasrano, nemuze mit ani on. Za 5x vetsi plat bych chtel na hristi videt i nejake sportovni ambice. Odchodit si to muze tak maximalne Messi. O ty uz nejspis prisel. To nemusi platit v narodnim tymu ale ehm.

Reagovat
mirdagwutang

Souhlasím no, pro nás nemilionáře to stačí, ale těžko říct jestli by si na to zvykly no :/ Někteří fotbalisti po konci kariery teď jsou na tom finančně hodně špatně a je to takový smutný no. Popravdě tehdy myslím Carrasco taky šel nepochopitelně do Číny a nakoec se vrátil myslím po 2 letech a zase jede bomby.

Reagovat
stuff

Po prve ako spominaju chalani nizsie, nebavime sa o beznom cloveku, ale milionarovi. Tj ano, vsetci chceme viac, ale na luxusny zivot pre par dalsich generacii by zarobil aj v newcastli/miami.

A druha vec, ktoru tu citam malo. Ak Ti teda nevadi, ze ides zit niekam, kde su verejne popravy, zeny len teraz pustili na stadion, neviem, ci vobec mozu soferovat, nevypijes si. Proste solidne obmedzenia aj pre nas, bezvyznamnu plebs. Neviem, ci by som chcel travit takto menej kvalitne svoj volny cas, ked kua mozem zit kdekolvek inde a zarabat tiez miliony, hoc menej

Reagovat
Kiss Me Polka!

(řídit už můžou ale point zustava)

Reagovat
Pipo123

Uz je hotovo, odchadza na lekárske testy. Lazio dostane 40 mega

Reagovat
Eichel

škoda ho tam

Reagovat
Kucka

Reagovat
Neutron

u neho som si myslel, ze pojde z Lazia prec skor, a teda trochu inam

Reagovat
O.Giroud

nespomeniem si meno, ale pripomína mi to tuším Argentínčana, ktorý bol tiež tuším každé leto spájany s ManUtd až nakoniec skončil niekde v prdeli

Reagovat
Neutron

Garay?

Reagovat
O.Giroud

Gaitana som myslel aj ked ten aspon prestupil do Atletica až potom išiel do Činy

Reagovat
Neutron

Aha jasne Gaitan takych bolo viacero

Reagovat
Mato178178

Gaitan

Reagovat
O.Giroud

Reagovat
FC Porto FC

Hezký že 5 let zpátky chtělo dát AC 140 milionů za Milinkoviče a teď mají 140 milionů tak na 4 sezóny

Reagovat
10

Lotito bych nevěřil ani jeho jméno, natož takovouhle p*čovinu

Reagovat
stuff

Ked si spomeniem na to Bonucci leto, tak som ochotny uverit vselico.

Reagovat
10

jenže on řekl, že to bylo od Gallianiho...tím se sám usvědčil, když ten už tam nebyl

Reagovat
bobis21

Pochybuji že by AC něco takového někdy nabízelo. Vždyť to je skoro 4x vyšší částka než co kdy AC zaplatilo za hráče.

Reagovat
Kucka

Reagovat
I*M

Vydělat si třeba za 5 let 100 mega je krásné. To by musel hrát v Laziu do padesáti. Tak může ve 33 skončit a s chytrým investováním zabezpečit rodinu na pár generací. Pokud teda nchytne tzv Čechmánkův syndrom.

Reagovat
Salfovic

Doufám, že tím chytrým investováním myslíš je vložit do banky,

Reagovat
I*M

Ne. Třeba si postavit 10 paneláků a nechat pronajímat byty.

Reagovat
Salfovic

Fotbalisté by se radši neměli pouštět do větších akcí.

Reagovat
Manik...

.. Z toho by mohlo vzniknout 10 bordelů a pronajímání šlapek

Reagovat
I*M

Máš recht. Radši to projet na matech a kuličce. Aspoň člověk nemusí po večerech přemýšlet co s penězma

Reagovat
stuff

Reagovat
Seydou Doumbia

nakupit zlato, to by i SMS mohl zvládnout

Reagovat
Salfovic

No, to určitě, ještě by mu nějakej kámoš z Jugošky střelil falešné.

Reagovat
Seydou Doumbia

nesmí nakupovat od kamošu z Jugošky

Reagovat
Vinci

to už mi přijde lepší to hodit na ten spořák teda

Reagovat
Seydou Doumbia

Spořák je pro důchodce ne? Zlato je lepší cesta za mě.

Reagovat
Vinci

Tak třeba za poslední cca 3 roky jsi na zlatu dokonce lehce v mínusu. Myslím že reálně mezi zlatem a spořákem zase takový rozdíl nebude, pokud nevěříš na varianty typu "co když banky krachnou".

Reagovat
RadekVonCZE

A taky že zlákali, Here We Go

Reagovat
King Ciro

Dobrý no,prodame arabum za 40m jednoho z nejlepších hráčú v lize a našeho nejlepšího hráče a přivedeme koho?Berardi je prej moc drahej tak zkusej trageda Lukebakia za trest mit prezidenta Lotita ,to prej odejde i talent Romero...jako zatim se ten tym misto posilovani oslabuje,z ligy mistru poletime hodne rychle

Reagovat
El Matador

Romero už trénuje v Milanellu

Reagovat
Pipo123

SMS chcel odísť, tých 44 mega o ktorých sa teraz píše, je super, to by asi nikto v európe nedal. Lotito to investuje, Sarri sa mu inak hodí o zem.

Reagovat
El Matador

problém je, do koho to investuje - Zelinskiho aji Berarrdiho taky uhání arabáči. Takže se može stat, že Sarriho klepne, ikdyž v tom bude Lotito tentokrát nevinně

Reagovat
King Ciro

Hale mám to stejně,náhradu za seržanta za ty prachy neseženeme,kor když nemáme ani druhýho útočníka za Cira,když je Lotito v tom tak nevinej tak mu měl nabídnout smlouvu s 8m ročně a to by ho možná přesvědčilo zůstat,když jeho motivace odejí jsou love,stabilní máme ted' jen obranu,záloha a útok by potřebovalo posílit

Reagovat
Muffi

V cem je u nej problem?

Je u vas 7 let, o prestupu se mluvi tak 5, a za tu dobu musel prodluzovat smlouvu.

To na nej neprisla ani jedna nabidka, kde by se to na silu dalo protlacit, kdyby chtel? Treba Chelsea, United nebo PSG?

Reagovat
O.Giroud

Určite museli byť, skôr by som veril tomu, že Lazio pýtalo pálku.

Reagovat
Muffi

17-18 dal 12 golu v lize a soucasnou smlouvu urcite podepsal az potom.

Treba hamsik v Neapoli hral casteji LM, mel lepsi spoluhrace, tam se to da pochopit.

Reagovat
Pipo123

Lotito chcel vždy vysokú sumu, na druhej strane si myslím že SMS bol v Laziu rád, nikdy sa nepísalo o nejakých problémoch, taký Alberto si lepšiu zmluvu vyplakal.

Reagovat
Seydou Doumbia

Mi příjde že Lazio udělalo tu LM náhodou, ten kádr ambice na LM asi neměl ne? Spíš bojovat někde na 4-7 fleku. Ale za posledních několik let si nepamatuji že by Lazio přivadělo nějaké extra dobré hráče za dobré prachy, proto ani na ten titul se nedá zautočit.

Reagovat
LesyJePan

Čaute, vyzerá to tak, že budem 1.9. v Ríme. Práve vtedy hraje AS-AC. Ako by som mal podľa vás riešiť lístky? Aby som sa k ním vážne dostal.

Cez oficialnu stranku AS to bude realne?

Na domáce zápasy som riešil lístky cez fanklub. Vonku som ešte nebol. Ďakujem za rady

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele