Zápas v Teplicích byl po výpadku proudu na 50 minut přerušen

04.11.2023, 21:06
Aktuality

Utkání 14. kola první fotbalové ligy mezi Teplicemi a Mladou Boleslaví bylo v 66. minutě za bezbrankového stavu přerušeno kvůli výpadku elektřiny na stadionu. Rozhodčí Ondřej Berka po chvíli poslal hráče do kabin, hrát se znovu začalo až po padesátiminutové pauze. Mluvčí teplického klubu Martin Kovařík novinářům řekl, že problém byl na straně dodavatele elektřiny.

Na teplických Stínadlech během druhého poločasu zhasla zhruba polovina světel. Hlasatel oznámil výpadek elektřiny, uvedl ale, že ve hře se bude po vyřešení problému pokračovat. Během prodlevy na několik minut zhasla úplně všechna světla na stadionu kromě reklamních bannerů kolem hrací plochy a Stínadla upadla do tmy.

"Po výpadku se musela světla kompletně vypnout a nechat vystydnout. Poté se přešlo z automatického provozu do ručního. Chyba se stala na straně dodavatele, přímo na stadionu problém nevznikl," uvedl mluvčí teplického klubu Kovařík.

Diváci, kteří si krátili dlouhé čekání vytrvalým fanděním a svícením mobilními telefony, se nakonec dočkali pokračování zápasu. Tribuny během pauzy viditelně prořídly, zbytek z původního počtu 3387 příznivců mohl v 89. minutě oslavit vítěznou branku domácího Jana Knapíka na 1:0.

"Něco takového jsem zažil poprvé. Člověk musí přemýšlet, jak se mají hráči udržovat v určité teplotě, ale nepříjemné to bylo i pro diváky. Věřím, že jsme je nástupem po přerušení zase zahřáli a potěšili je vítězstvím," řekl na tiskové konferenci domácí trenér Zdenko Frťala. "Paradoxně včera mi přišlo vyúčtování za elektřinu, takže se mohlo stát, že někdo nezaplatil a způsobilo to výpadek. Jsme rádi, že to náš výkon nepoznamenalo," vtipkoval slovenský kouč.

Jedním z hlavních důvodů dlouhé pauzy byla zhoršená viditelnost kolem mladoboleslavské brány. Oba gólmani Matouš Trmal a domácí Tomáš Grigar s Berkou u střídaček dlouze diskutovali. Nakonec nedošlo na žádné kompromisní řešení a počkalo se až na úplné rozsvícení světel.

"Bylo to nepříjemné. Snažili jsme se zůstat v teple, pořád se hýbat. Maséři nám proklepávali svaly, abychom neztuhli. Asi pět minut předtím, než jsme šli na hřiště, jsme se dozvěděli, že se bude dohrávat. Žádné velké informace jsme neměli," řekl Knapík.

"Bylo to složité, protože se nevědělo, jestli hrát budeme, nebo ne. Kdyby nám někdo řekl, že za půl hodiny budeme pokračovat, tak se podle toho nachystáme. Takhle jsme tam seděli a donekonečna jsme čekali. Bylo těžké se pak do toho zase dostat, když už máte v nohách 70 minut a je taková zima," uvedl mladoboleslavský záložník Daniel Mareček.

Tepličtí zažili podobně komplikované utkání takřka přesně před rokem. Duel s Libercem narušila hustá mlha, kvůli které diváci na tribunách pořádně neviděli dění na trávníku. Zápas se ale rovněž dohrál a domácí zvítězili 2:1.

Autor: ČTK

Komentáře (3)

Přidat komentář
Rothbard

Kvalita hry se tím nezměnila.

Reagovat
Kepy_FCB

EuroGrýndýl greténizmus

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele