Valdés přichází jako brankářská dvojka, uvedl Van Gaal

08.01.2015, 22:34
Aktuality
Víctor Valdés byl dnes oficiálně představen fanouškům Manchesteru United, se kterým podepsal kontrakt na rok a půl. Zkušený španělský brankář přichází na severozápad Anglie s dopředu jasným úkolem, bude pouze krýt záda mladému krajanovi Davidu de Geovi...

Dvaatřicetiletému gólmanovi v létě vypršela smlouva v mateřské Barceloně a od té doby byl bez angažmá. Spekulovalo se sice o zájmu Monaka, ten ale opadl pravděpodobně kvůli vážnému zranění kolena, které si Valdés přivodil loni v březnu.

Dlouholetá barcelonská jednička pak byla spojována s Bayernem Mnichov či Liverpoolem, nakonec ale podepsala s United smlouvu do června 2016, jejíž součástí je i opce na další sezónu. "Už jsem pochopil, že tohle je velmi speciální klub," řekl Valdés pro televizní stanici Rudých ďáblů. "Již jsem pod Louisem van Gaalem pracoval během působení v Barceloně a příležitost být pod ním i zde v Manchesteru United je splněným snem," pokračoval.

Pokud nenastanou neočekávané okolnosti, měl by Valdés na Old Trafford plnit pouze roli náhradníka za Davidem de Geou. "Myslím si, že je momentálně nejlepším brankářem na světě. Jeho výkony v každém zápase každému dokazují, že je na velmi vysoké úrovni. Má za sebou skvělý rok," říká trojnásobný vítěz Ligy mistrů, který hned dvakrát s Barcelonou ve finále porazil právě Manchester United.

"Jsem moc rád, že Víctor podepsal. Řekl jsem již mnohokrát, že Manchester United bude mít vždy zájem o nejlepší hráče. Přichází jako brankářská dvojka a pro tým je skvělou posilou," prohlásil manažer Louis van Gaal a popřel tak spekulace, podle kterých by se Valdés mohl stát jedničkou, zatímco De Gea by odešel do Realu Madrid.

Autor: Petr Vaněček / bbc.co.uk, dailymail.co.uk

Komentáře (312)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele